Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

DS demantuje izjave Ostojića

rss

13.01.2012. OO DS Aleksinac

Aleksinac, 13.01.2012.- Povodom kontinuiranih izjava člana Dušana Ostojića, a na temu njegove smene sa mesta mandatara Izvršnog odbora Opštinskog odbora Demokratske stranke, iako joj nije u maniru da ulazi u pojedinačne polemike sa svojim članovima, Opštinski odbor izdaje sledeće saopštenje i demantuje:

DS demantuje izjave Ostojića

Gospodin Dušan Ostojić nije smenjen sa mesta predsednika Izvršnog odbora stranke jer na to mesto nikada nije ni bio postavljen, već je imenovan za mandatara za sastavljanje tog tela, a taj zadatak i čast mu je ukazana od strane predsednika Opštinskog odbora.

Dušan Ostojić je propustio priliku da sastavi Izvršni odbor i da članovima Opštinskog odbora obrazloži svoje predloge, što je njegova obaveza prema Statutu stranke.  Tačna je izjava je da je on poslao sekretarici predlog sastava Izvršnog odbora putem elektronske pošte dva sata pre početka sednice Opštinskog odbora. Kao mandatar, na sastanak Opštinskog odbora gospodin Ostojić nije došao, obrazlažući svoj izostanak obavezama na poslu, što je apsurd Time što nije prisustvovao ovako važnom sastanku direktno je imalo za posledicu da nije moglo doći ni do konstituisanja Izvršnog odbora. Ovakvim ponašanjem on je omalovažio i diskriditovao sebe, članove Opštinskog odbora, kao i kandidate koje je predložio kao članove Izvršnog odbora. Pri tom se, iako je to uobičajeno, nije ni o jednom kandidatu konsultovao sa predsednikom Opštinskog odbora. 

Od Dušana Ostojića, legaliste, očekujemo da spram svog znanja i iskustva mora da zna na koji način se komunicira po pitanju ovako ozbiljnih stranačkih pitanja, a to svakako nije putem elektronskih medija i društvenih mreža. Član demokratske stranke dužan je da svoje stavove i mišljenja sučeljava i iznosi u okviru stranke.

Demokratska stranka ovim saopštenjem u konačnom okončava polemisanje sa gospodinom Ostojićem ili bilo kojim drugim članom naše stranke, a od njega očekuje da svoje stavove iznese pred članovima Opštinskog odbora i Predsedništva, u skladu sa Statutom Demokratske stranke. To su institucionalni okviri u kojima će se Demokratska stranka baviti njime u skladu sa svojim ovlašćenjima.

                          Predsednik Opštinskog odbora

                                       Milan Veljković

Komentara: 2


# DS Dušan Ostojić Milan Veljković
@demokrate @zubarcina @ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Dusan Ostojic 13.01.2012.
  Dakle da rezimiramo javnu polemiku vezanu za moju smenu sa mesta mandatara IO OO DS Aleksinac. Cetiri su osnovna razloga zbog kojih sam smenjen:
  1. Jer sam bio jedan od organizatora protesta protiv dolazka azilanata u Aleksinac
  2. Jer sam javno bio protiv otvaranja rudnika ullnih skriljaca
  3. Jer sam se javno usprotivio da nekadasnji visoki funkcioneri SPS-a preuzimaju visoke stranacke funkcije u DS-u, jer smatram da mi u okviru stranke imamo dovoljno sposobnih ljudi za sve stranacke funkcije
  4. Jer sam u sastav IO OO DS Aleksinac, predlozio Nebojsu Markovica Markonija, Ivana Miletica Giju i Milosa Petrovica, ljude koji su na unutarstranackim izborima bili protiv aktuelnog predsednika OO DS Aleksinac.

  Konsultacije sa predsednikom OO DS Aleksinac, sam imao ukupno 5 puta a svedoci tih razgovora su aktuelni potpredsednici Goran Petkovic Peca i Bojan Nikolic

 • (+0) (-0)

  Nikad vise DS 13.01.2012.
  Dusane ma kad se sve sabere i oduzme.DS u Aleksincu ne prelazi 5% ni sa romima,hahah


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima