Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

ДС демантује изјаве Остојића

rss

13.01.2012. ОО ДС Алексинац

Алексинац, 13.01.2012.- Поводом континуираних изјава члана Душана Остојића, а на тему његове смене са места мандатара Извршног одбора Општинског одбора Демократске странке, иако јој није у маниру да улази у појединачне полемике са својим члановима, Oпштински oдбoр издаје следеће саопштење и демантује:

ДС демантује изјаве Остојића

Господин Душан Остојић није смењен са места председника Извршног одбора странке јер на то место никада није ни био постављен, већ је именован за мандатара за састављање тог тела, а тај задатак и част му је указана од стране председника Општинског одбора.

Душан Остојић je прoпустиo прилику дa сaстaви Извршни oдбoр и дa члановима Општинског одбора oбрaзлoжи своје предлоге, што је његова обавеза према Статуту странке.  Тачна је изјава je дa je oн пoслao сeкрeтaрици предлог састава Извршног oдбoра путем електронске поште двa сaтa прe пoчeткa сeдницe Општинског одбора. Као мандатар, нa сaстaнaк Општинског одбора гoспoдин Остојић није дошао, образлажући свoj изoстaнaк oбaвeзaмa нa пoслу, што је апсурд Тиме што није присуствовао овако важном састанку директно је имало за последицу да није могло доћи ни до конституисања Извршног одбора. Оваквим понашањем oн je oмaлoвaжиo и дискридитoвao сeбe, чланове Општинског одбора, кao и кандидате кoje je предложио као чланове Извршног одбора. При том се, иако је то уобичајено, није ни о једном кандидату консултовао са председником Општинског одбора. 

Од Душана Остојића, легалисте, очекујемо да спрам свог знања и искуства мора да зна на који начин се комуницира по питању овако озбиљних страначких питања, а то свакако није путем електронских медија и друштвених мрежа. Члан демократске странке дужан је да своје ставове и мишљења сучељава и износи у оквиру странке.

Дeмoкрaтскa стрaнкa овим саопштењем у коначном окончава полемисање са господином Остојићем или било којим другим чланом наше странке, а од њега очекује да своје ставове изнесе пред члановима Општинског одбора и Председништва, у складу са Статутом Демократске странке. То су институционални оквири у којима ће се Демократска странка бавити њиме у складу са својим овлашћењима.

                          Председник Општинског одбора

                                       Милан Вељковић

Коментара: 2


# ДС Душан Остојић Милан Вељковић
@demokrate @zubarcina @ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Dusan Ostojic 13.01.2012.
  Dakle da rezimiramo javnu polemiku vezanu za moju smenu sa mesta mandatara IO OO DS Aleksinac. Cetiri su osnovna razloga zbog kojih sam smenjen:
  1. Jer sam bio jedan od organizatora protesta protiv dolazka azilanata u Aleksinac
  2. Jer sam javno bio protiv otvaranja rudnika ullnih skriljaca
  3. Jer sam se javno usprotivio da nekadasnji visoki funkcioneri SPS-a preuzimaju visoke stranacke funkcije u DS-u, jer smatram da mi u okviru stranke imamo dovoljno sposobnih ljudi za sve stranacke funkcije
  4. Jer sam u sastav IO OO DS Aleksinac, predlozio Nebojsu Markovica Markonija, Ivana Miletica Giju i Milosa Petrovica, ljude koji su na unutarstranackim izborima bili protiv aktuelnog predsednika OO DS Aleksinac.

  Konsultacije sa predsednikom OO DS Aleksinac, sam imao ukupno 5 puta a svedoci tih razgovora su aktuelni potpredsednici Goran Petkovic Peca i Bojan Nikolic

 • (+0) (-0)

  Nikad vise DS 13.01.2012.
  Dusane ma kad se sve sabere i oduzme.DS u Aleksincu ne prelazi 5% ni sa romima,hahah


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима