Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Stav DS povodom istupanja Dušana Ostojića

rss

13.01.2012. Opštinski odbor Demokratske stranke Aleksinac

Aleksinac, 13.01.2012.- Povodom izjava člana i odbornika Opštinskog odbora Demokratske stranke Aleksinac Dušana Ostojića, Opštinski odbor Demokratske stranke izdaje sledeće saopštenje:

Stav DS povodom istupanja Dušana Ostojića

Opštinski odbor Demokratske stranke se apsolutno i kategorično ograđuje od svih izjava Dušana Ostojića.

Činjenica da je Dušan Ostojić protiv otvaranja uljnih škriljaca je njegova lična stvar i nema nikakve veze sa političkim dešavanjima u Opštinskom odboru. Stav našeg odbora je potpuno jasan po pitanju eksploatacije uljnih škriljaca. Potpuna  je neistina da ga je Opštinski odbor Demokratske stranke smenio zbog njegovog protivljenja otvaranju rudnika uljnih škriljaca sa mesta mandatara za sastav izvršnog odbora, već je u pitanju njegova nesposobnost i neažurnost da u roku od mesec dana, koji je predviđen Statutom, formira i sastavi izvršni odbor.

Od strane predsednika Opštinskog odbora dobio je dodatnih desetak dana za formiranje izvršnog odbora, međutim, ni u tom roku nije obavio svoju dužnost. To je jedini i istinit razlog zbog čega Dušan Ostojić neće biti predsednik izvršnog odbora, a sve ostalo su insinuacije i laži koje on zlonamerno upotrebljava protiv Demokratske stranke a  zarad lične promocije i afirmacije. Obzirom da je Dušan Ostojić, kako sam tvrdi, legalista - od njega se u najmanju ruku očekivalo i očekuje da poštuje Statut stranke čiji je član i odbornik, a čiju je funkciju mandatara oberučke prihvatio.

Svi članovi Demokratske stranke, posebno njeni rukovodioci, imaju statutarno i demokratsko pravo da iznose različita mišljenja i stavove po svim pitanjima, u skladu sa čl.11. st.1. tačkama 3 i 4., kao i obaveze koje prostiču iz čl.12 Statuta.

Organi Opštinskog odbora će, na osnovu svojih statutarnih ovlašćenja, doneti odluku o daljem statusu Dušana Ostojića.

Iz tog razloga želimo da javnost bude upoznata sa pravim činjenicama, te da se time prestane sa obmanjivanjem javnosti od strane pomenutog člana.

Predsednik Opštinskog odbora
Milan Veljković

 


# DS Dušan Ostojić Milan Veljković saopštenje
@demokrate @zubarcina @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima