Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Boško Obradović: Srećna Nova predizborna 2015. godina!

rss

14.12.2014. Info služba Dveri

Govor Boška Obradovića na redovnoj godišnjoj Skupštini Pokreta Dveri, održanoj u Sava centru u Beogradu.

Tri su važne i velike vesti obeleželi ovu, 2014. godinu.

Prva vest je da je srpski narod, pod neviđenom medijskom torturom i strahovladom Srpske napredne stranke, po prvi put na izborima glasao za izdajnike i izdaju. Naprednjaci su došli na vlast lažnim obećanjima borbe protiv kriminala i korupcije, velikih reformi i masovnog zapošljavanja. Danas, devet meseci posle vanrednih republičkih izbora Srbija počinje da se trezni od ovog neotitoističkog pijanstva i shvata da je sve bila samo medijska laž i obmana.

Za tri godine vlasti SNS, SPS i drugih njihovih satelita nije završen nijedan sudski postupak i na višegodišnjoj robiji na osnovu pravosnažne presude ne nalazi se niti jedan političar, tajkun ili kriminalc koji je opljačkao narod i državu. Umesto masovnog zapošljavanja dobili smo smanjenje plata i penzija, a velike reforme donose prodaju Telekoma, EPS-a i dalju rasprodaju preostalih prirodnih i privrednih bogatstava. Na pogubnom putu Srbije u EU i u samoj vlasti došlo je do pukotina, jer više ne može da se sakrije obilje novih ultimatuma koji se postavljaju pred Srbiju. Sada je već javno ogoljeno da Srbija mora da se odrekne Kosova i Metohije ako želi da postane član EU, a da pritom vladajući režim ne daje nikakve garancije da ćemo ikada postati članica EU. Upravo je sve to razlog zašto tražimo obustavu daljih pregovora sa EU i prekid ispunjavanja svih do sada nametnutih uslova iz EU. Svemu ovome treba dodati nebivali medijski mrak, u kome se za poslednje tri godine vodeći predstavnici vlasti, Nikolić, Vučić i Dačić, nisu pojavili niti u jednoj TV emisiji u kojoj bi sa druge strane sedeo neko ko drugačije misli od njih.

Ova razotkrivenost katastrofalnih posledica evrointegracija Srbije, kao i svih režimskih predizbornih laži i medijskih cenzura, stvara preduslove za jačanje opozicije u nastupajućoj 2015. godini.

 

Druga vest je da u Skupštini Srbije više nema opozicije. Sadašnja skupštinska vladajuća većina i opozicija dele potpuno isti sistem vrednosti i identične stavove po ključnim nacionalnim i državnim pitanjima. Oni se takmiče u tome ko bi više mogao da posluži interesima zapadnih ambasada, i to je sva razlika među njima. Istinska, Nova srpska opozicija može se formirati jedino van Skupštine Srbije, u redovima patriotskih političkih organizacija.

Ono što raduje jeste da se jedina živost i obnova dešava upravo na tom polu političke scene. Dok se nekadašnje DOS-manlije oličene u Demokratskoj stranci, Tadiću, LDP-u i URS-u raspadaju i nestaju, jer im je SNS preuzela program i ulogu, za to vreme jačaju patriotske opcije na čelu sa Pokretom Dveri, DSS i SRS. Posebno raduje početak bolje komunikacije i saradnje između naših patriotskih organizacija. U tome vidimo jedini način da zaustavimo ovaj režim u daljem napredovanju u ekonomsku i socijalnu propast.

Niti jedna od naših političkih organizacija, da se razumemo, ne može u ovom času samostalno da ugrozi vlast, dok zajedničkim opozicionim aktivnostima možemo dosta učiniti na jačanju opozicije, vanrednim republičkim i pokrajinskim izborima, smeni vlasti i stvaranju patriotske Vlade Srbije i državočuvarnog i antiautonomaškog rukovođenja severnom srpskom pokrajinom. Ova patriotska saradnja, prva posle mnogo decenija na srpskoj političkoj sceni, izaziva veliku nadu svih srpskih rodoljuba, kao i uzbunu u redovima svih srpskih neprijatelja, pa se mogu očekivati različiti pokušaji da ona bude osujećena.

 

treća vest, koja još uvek nije informativno-analitički ni konstatovana u javnom mnjenju, jeste specifičnost prvih sledećih lokalnih izbora u Mionici i Lučanima, koji su zakazani za 28. decembar. Izuzev vladajućih stranaka na te izbore opozicija praktično ne izlazi. Pokret Dveri braniće boje patriotske opozicije na izborima u Lučanima, i duboko smo uvereni da to može biti simbolička prekretnica i uvod u novu, predizbornu 2015. godinu.

Pokret Dveri očekuje sve veća socijalna nezadovoljstva u Srbiji, povećani broj štrajkova i protesta protiv vlasti, nemogućnost Vlade da ispuni bilo šta od svojih predizbornih obećanja i dalji konflikt unutar same vlasti. Zato smo duboko uvereni da nas u sledećoj godini očekuju vanredni pokrajinski i lokalni izbori, a vrlo moguće i vanredni republički, pa čak i predsednički izbori. Pokret Dveri fokusira sve svoje snage u pravcu priprema za sledeću izbornu godinu, nastavljajući saradnju sa drugim patriotskim političkim organizacijama i istaknutim srpskim intelektualcima na rušenju ove vlasti na republičkom i pokrajinskom nivou.

Zato, draga braćo i sestre, poštovani prijatelji i saborci,

Srećna Vam Nova, predizborna 2015. godina.

Kako radili, tako nam i Bog pomogao!


# Dveri
@SPDveri @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima