Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Бошко Обрадовић: Срећна Нова предизборна 2015. година!

rss

14.12.2014. Инфо служба Двери

Говор Бошка Обрадовића на редовној годишњој Скупштини Покрета Двери, одржаној у Сава центру у Београду.

Три су важне и велике вести обележели ову, 2014. годину.

Прва вест је да је српски народ, под невиђеном медијском тортуром и страховладом Српске напредне странке, по први пут на изборима гласао за издајнике и издају. Напредњаци су дошли на власт лажним обећањима борбе против криминала и корупције, великих реформи и масовног запошљавања. Данас, девет месеци после ванредних републичких избора Србија почиње да се трезни од овог неотитоистичког пијанства и схвата да је све била само медијска лаж и обмана.

За три године власти СНС, СПС и других њихових сателита није завршен ниједан судски поступак и на вишегодишњој робији на основу правоснажне пресуде не налази се нити један политичар, тајкун или криминалц који је опљачкао народ и државу. Уместо масовног запошљавања добили смо смањење плата и пензија, а велике реформе доносе продају Телекома, ЕПС-а и даљу распродају преосталих природних и привредних богатстава. На погубном путу Србије у ЕУ и у самој власти дошло је до пукотина, јер више не може да се сакрије обиље нових ултиматума који се постављају пред Србију. Сада је већ јавно огољено да Србија мора да се одрекне Косова и Метохије ако жели да постане члан ЕУ, а да притом владајући режим не даје никакве гаранције да ћемо икада постати чланица ЕУ. Управо је све то разлог зашто тражимо обуставу даљих преговора са ЕУ и прекид испуњавања свих до сада наметнутих услова из ЕУ. Свему овоме треба додати небивали медијски мрак, у коме се за последње три године водећи представници власти, Николић, Вучић и Дачић, нису појавили нити у једној ТВ емисији у којој би са друге стране седео неко ко другачије мисли од њих.

Ова разоткривеност катастрофалних последица евроинтеграција Србије, као и свих режимских предизборних лажи и медијских цензура, ствара предуслове за јачање опозиције у наступајућој 2015. години.

 

Друга вест је да у Скупштини Србије више нема опозиције. Садашња скупштинска владајућа већина и опозиција деле потпуно исти систем вредности и идентичне ставове по кључним националним и државним питањима. Они се такмиче у томе ко би више могао да послужи интересима западних амбасада, и то је сва разлика међу њима. Истинска, Нова српска опозиција може се формирати једино ван Скупштине Србије, у редовима патриотских политичких организација.

Оно што радује јесте да се једина живост и обнова дешава управо на том полу политичке сцене. Док се некадашње ДОС-манлије оличене у Демократској странци, Тадићу, ЛДП-у и УРС-у распадају и нестају, јер им је СНС преузела програм и улогу, за то време јачају патриотске опције на челу са Покретом Двери, ДСС и СРС. Посебно радује почетак боље комуникације и сарадње између наших патриотских организација. У томе видимо једини начин да зауставимо овај режим у даљем напредовању у економску и социјалну пропаст.

Нити једна од наших политичких организација, да се разумемо, не може у овом часу самостално да угрози власт, док заједничким опозиционим активностима можемо доста учинити на јачању опозиције, ванредним републичким и покрајинским изборима, смени власти и стварању патриотске Владе Србије и државочуварног и антиаутономашког руковођења северном српском покрајином. Ова патриотска сарадња, прва после много деценија на српској политичкој сцени, изазива велику наду свих српских родољуба, као и узбуну у редовима свих српских непријатеља, па се могу очекивати различити покушаји да она буде осујећена.

 

И трећа вест, која још увек није информативно-аналитички ни констатована у јавном мњењу, јесте специфичност првих следећих локалних избора у Мионици и Лучанима, који су заказани за 28. децембар. Изузев владајућих странака на те изборе опозиција практично не излази. Покрет Двери браниће боје патриотске опозиције на изборима у Лучанима, и дубоко смо уверени да то може бити симболичка прекретница и увод у нову, предизборну 2015. годину.

Покрет Двери очекује све већа социјална незадовољства у Србији, повећани број штрајкова и протеста против власти, немогућност Владе да испуни било шта од својих предизборних обећања и даљи конфликт унутар саме власти. Зато смо дубоко уверени да нас у следећој години очекују ванредни покрајински и локални избори, а врло могуће и ванредни републички, па чак и председнички избори. Покрет Двери фокусира све своје снаге у правцу припрема за следећу изборну годину, настављајући сарадњу са другим патриотским политичким организацијама и истакнутим српским интелектуалцима на рушењу ове власти на републичком и покрајинском нивоу.

Зато, драга браћо и сестре, поштовани пријатељи и саборци,

Срећна Вам Нова, предизборна 2015. година.

Како радили, тако нам и Бог помогао!


# Двери
@SPDveri @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима