Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Boško Obradović: Dačiću, ne preti!

rss

07.11.2013. Informativna služba Pokreta Dveri

Pokret Dveri osuđuje pretnje Srbima na severu Kosova i Metohije koje je danas izrekao premijer Ivica Dačić i poručuje mu da ko se mača lati od mača će i poginuti.

Pokret Dveri izražava zgražavanje nad današnjom izjavom ucenjenog premijera Srbije Ivice Dačića koji se usudio da preti građanima Srbije na Kosovu i Metohiji. Onaj koji još uvek nije objasnio šta je bilo u koferu i zašto se sastajao sa mafijaškim šefovima, onaj ko je prekršio Ustav Srbije potpisivanjem Briselskog sporazuma, apsolutno nema pravo da bilo kome drži pridike niti preti. On je taj koji treba da bude zabrinut, jer premijersko vreme mu ubrzano curi, a policija, tužilaštvo, sudovi i robija sve su mu bliža politička perspektiva.
 

Odmah da se razumemo g. Dačiću: Šiptar ili Tačijev Srbin nikad neće biti gradonačelnik u severnoj Kosovskoj Mitrovici - dok je srpskog naroda na severu Kosova i Metohije. Da se Vi pitate možda bi i bio, ali se ne pitate, kao što je pokazao apsolutan uspeh bojkota šiptarskih izbora 3. novembra.

Kako se usuđujete da uopšte izgovorite kao nešto što je sporno neboluzu da „Srbi sa severa KiM ne slušaju ni Beograd, ni Prištinu ni međunarodnu zajednicu”? Zašto bi slušali Prištinu? Zašto bi slušali lažnu međunarodnu zajednicu koja priznaje tzv. nezavisno Kosovo? Zašto bi slušali Vas koji im u tome pomažete?

Građani Srbije na Kosovu i Metohiji (koji su možda za Vas građani neke druge države) nisu prihvatili Vaše savete, nisu podlegli Vašim ucenama, odbili su Vaš Sporazum, ne podržavaju Vašu politiku, i to je Vaš problem. Vaš problem je takođe i što isti ti građani većinski podržavaju politiku DSS, SRS, DVERI i drugih patriotskih organizacija, pa to može biti opasan virus za ostatak Srbije, u kojoj se Vi održavate na vlasti isključivo zahvaljujući izbornoj krađi, stranim mentorima koji Vas drže ucenjenog i medijskom mraku.

Pitam Vas: kad se to i gde cela Srbija izjasnila da podržava izdaju Kosova i Metohije zarad ulaska u EU po svaku nacionalnu cenu? Na osnovu čega Vi tvrdite da Vas građani podržavaju po tom pitanju, kad građani - upravo suprotno – podržavaju stav Srba sa severa KiM da su Kosovo i Metohija iznad EU.

Otkuda Vam pravo da govorite u ime svih nas i da se sa takvim ponižavajućim tonom odnosite prema građanima Srbije na severu KiM, pa još na kraju i da im pretite?

Vi niste budućnost Srbije, Vi ste prošlost Srbije i nemate pravo da govorite o budućnosti. Srbija ništa ne žrtvuje zbog Srba na KiM, Srbija brani svoju državnost na KiM, opstanak svoga naroda i institucija, bori se protiv okupacije, ali - nažalost- nije okupirana samo spolja već i iznutra. Nama je bitan svaki Srbin na svetu, a posebno na Kosovu i Metohiji, a kamoli 10.000 Srba iz Kosovske Mitrovice koje Vi brišete iz brojnog stanja i odbacujete jer se ne slažu sa Vašom izdajničkom politikom.

Sve je upravo suprotno od onoga što kažete preteći: ništa Srbija ne žrtvuje zbog Srba sa severa KiM, već Vi žrtvujete Srbiju, Kosovo i Metohiju i Srbe sa KiM zarad ulaska Srbije u EU i zarad Vašeg opstanka na vlasti.

Mi razumemo da Vam je teško jer Vas Srbi sa KiM ne slušaju a slušaju DSS, SRS, DVERI i druge patriotske organizacije. Jasno je da ste preuzeli određene obaveze koje treba da ispunite da biste dobili još koji dan, mesec ili godinu na vlasti, kao i zaštitu od krivičnog gonjenja.

Ali, ko kaže da više ne može da se uradi od ovoga što Vi radite? Možda Vi više ne možete da uradite jer ste ucenjeni i pod stranom kontrolom. Ali ima ko može i očito je u tome Vaš strah: Srbi sa KiM su u opozicionom narodnom frontu i patriotskom bloku prepoznali političku snagu koja može da ih zaštiti i nastavi borbu za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije. Prvi uslov za to je: pad Vaše vlade i Vaše izdajničke politike - zato ste nervozni, zato pretite. Vreme Vam nepovratno ističe.

U ime Pokreta Dveri još jednom Vas upozoravam da prestanete sa policijskom represijom, upadima u prostorije opozicionih političkih pokreta i zatvaranjem opozicionih medija, a posebno da prestanete sa pretnjama Srbima na KiM. To dobra doneti ne može i zato je bolje da se zaustavite na vreme. Pošto u poslednje vreme intenzivno citirate Sveto Pismo, onda da Vas podsetimo na jevanđeljsku poruku koja kaže: „Ko se mača lati, od mača će i poginuti”.

Boško Obradović

http://www.dverisrpske.com/sr/za-dveri-pisu/dverjani/94-bosko-obradovic/4354-bosko-obradovic-dacicu-ne-preti.html


# Ivica Dačić Dveri Kosovo i Metohija Boško Obradović
@SPDveri @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima