Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Pod bombama nismo izgubili KiM, a Vučić ga daje za džabe

rss

17.03.2017. Informativna služba Dveri Aleksinac

Dveri: Pod bombama i martovskim nasiljem nismo izgubili KiM, Vučić ga predaje u Briselu

Martovski pogrom nad Srbima na Kosovu i Metohiji imao je isti cilj kao i NATO agresija na našu suverenu državu 1999.godine, a to je stvaranje nezavisnog Kosova.

Poražavajuća i tragična činjenica za srpski narod i našu zemlju jeste da ono što nismo izgubili ni pod bombama niti pod varvarskim nasiljem, Vučićev režim pristaje da preda za briselskim stolom.

Za pet godina njihove vlasti apsolutno ništa nije urađeno za povratak proteranih Srba. Tokom martovskog nasilja na Kosovu i Metohiji proterano je 4.012 Srba, a od 1999. godine iz 314 mesta naše južne pokrajine proterano je 250.000 Srba. Do sada se vratilo oko 3.700, odnosno 1,9 odsto proteranih. U našoj južnoj pokrajini je ostalo još oko 125.000 Srba koji svakodnevno prodaju svoju imovinu i odlaze jer nemaju uslova za opstanak.

Šta je Vučić preko svojih kadrova na KiM uradio da obezbedi opstanak srpskog naroda? Evo samo jednog primera – Vučićev gradonačelnik Gračanice Vladeta Kostić, u ovoj opštini je srpske kadrove zamenio albanskim – za svog šefa kabineta postavio je Fatmira Šeholija, za direktora katastra Edonu Šećeroli, za komandira policije Ljuljzima Gođufija, za šefa nabavke je postavio Armenda Rugovu. Na teritoriji opštine Gračanica mesečno se realizuje 150 kupoprodajnih ugovora kojima Srbi svoju imovinu prodaju Albancima.

Vučić je duboko zagazio u proces priznanja lažne države Kosovo – briselskim sporazumima pristao je na gašenje srpskih institucija na Kosovu i Metohiji i prihvatio je ustavni i pravni okvir tzv. Kosova. Nije sprečio otimanje srpske imovine na KiM. Sakrio je od javnosti da je na Merdaru 16. februara započelo uspostavljanje graničnog prelaza između Srbije i njene južne pokrajine, Kosova i Metohije – položen je kamen temeljac za izgradnju objekata graničnog prelaza. Srbija je nizom sporazuma i dogovora iz Brisela priznala lažnu državu Kosovo. S druge, strane, Vučićev režim je potpuno odbacio i stavio van snage Rezoluciju 1244 – dokument koji ima međunarodno – pravnu snagu i koji štiti naš suverenitet i teritorijalni integritet.

 

Delovanjem poslanika Srpske liste Vučić je omogućio izbor Tačija za predsednika, zvanično prisustvom poslanika u skupštini koje je bilo neophodno, a nezvanično ogoljenom trgovinom srpskim interesima i uzimanjem novca za izbor ovog ratnog zločinca za predsednika. Omogućio je Albancima verifikaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, prisustvom i glasanjem poslanika Srpske liste. Vučić je Albancima omogućio sve što im je bilo najvažnije, a šta su Srbi dobili? Usvojeni su zakoni koji onemogućavaju opstanak Srba na KiM. Sve što je bilo od vitalnog značaja za opstanak Srba da se spreči, nije sprečeno.

Srpski pokret Dveri uporno traži od Vučića da navede samo jednu jedinu stvar koju je uradio u interesu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i po pitanju zaštite interesa države Srbije i naše južne pokrajine, ali do sada nismo dobili odgovor.

Pobedom našeg predsedničkog kandidata, Boška Obradovića, Briselski sporazumi biće suspendovani, a rešavanje pitanja naše južne pokrajine vratiće se pod okrilje Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri

Kako žive Srbi u Bujanovcu?

https://www.youtube.com/watch?v=ct0D0kyhvMc

Jug Srbije je ipak Srbija

https://www.youtube.com/watch?v=2cXk4GLwYNs

Komentara: 1


# izbori Dveri NATO Kosovo i Metohija Boško Obradović kamen temeljac Briselski sporazum
@SPDveri @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+2) (-0)

    Miki 18.03.2017.
    Za sada najmanje loš


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima