Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Opštinsko veće: Angažovanje revizora, strategija zdravlja, podrška vantelesnoj oplodnji...

rss

02.03.2016. izvor: Opština Aleksinac

Članovi Opštinskog veća rano jutros održali su svoju 82. sednicu, na čijem se dnevnom redu našlo 8 tačaka.

Opštinsko veće: Angažovanje revizora, strategija zdravlja, podrška vantelesnoj oplodnji...

Aleksinački većnici dali su saglasnost na Odluku o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta opštine Aleksinac za 2015. godinu, Odluku o izmenama i dopunama Odluke o poveravanju obavljanja komunalne delatnosti JKP „Komunalne usluge“ Aleksinac, na Odluku o izmeni i dopuni Odluke o socijalnoj zaštiti opštine Aleksinac kao i na Nacrt rešenja o davanju saglasnosti na izmene i dopune Programa poslovanja JKP „Komunalne usluge“ Aleksinac za 2016. godinu.

Jednoglasno je usvojena i Odluka o uspostavljanju usluge socijalne zaštite „Predah smeštaj“. Reč je o šestomesečnom projektu Centra za socijalni rad opštine Aleksinac. Usluga „Predah smeštaj“ omogućava privremeni i kratkotrajni smeštaj radi pružanja podrške i pomoći korisniku i njegovoj porodici. Dostupna je deci i mladima sa smetnjama u razvoju sa teritorije opštine Aleksinac.

Osim toga, Opštinsko veće je na današnjoj sednici usvojilo i Odluku o pristupanju izrade Strategije javnog zdravlja opštine Aleksinac za period 2016-2020. godine. Cilj izrade Strategije javnog zdravlja je da Strategija identifikuje prioritetna područja gde je unapređenje zdravlja i kvaliteta života moguće, da pojasni ciljeve, definiše osnovne aktivnosti i odgovornosti svih relevantnih partnera u oblasti javnog zdravlja. Nosilac izrade je Savet za zdravlje opštine Aleksinac, kao i Radna grupa za izradu Strategije.

Većnici su na svom 82. zasedanju dali saglasnost i na Odluku o finansijskoj pomoći za vantelesnu oplodnju u opštini Aleksinac. Visina finansijske pomoći iznosi 250.000,00 dinara po paru i isplaćuje se u jednokratnom iznosu.


# opštinsko veće Komunalne usluge JP zdravlje revizija Savet za zdravlje vantelesna oplodnja Komunalne usluge JP
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima