Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Održana 76. sednica opštinskog veća: Veća izdvajanja za novorođenčad

rss

25.12.2015.

Na 76. sednici Opštinskog veća opštine Aleksinac, održanoj 22. decembra, usvojeni su finansijski planovi i planovi poslovanja za 2016. godinu većine opštinskih javnih preduzeća i ustanova.

Održana 76. sednica opštinskog veća: Veća izdvajanja za novorođenčad

Takođe, usvojen je i Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2016. godinu, koji predviđa finansiranje programa stručne prakse i subvencije za zapošljavanje teže zapošljivih lica. Opština Aleksinac će za ove potrebe izdvojiti 5 miliona dinara, dok će kod nadležnog Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike konkurisati za još dodatnih 11 miliona za ove, ali i ostale mere politike zapošljavanja.

Usvojenim izmenama Odluke o socijalnoj zaštiti opštine Aleksinac povećani su iznosi jednokratne pomoći za novorođenčad i prvorođeno dete u novoj godini. Umesto dosadašnjih 15.000, ubuduće će za svako novorođeno dete biti dodeljivana jednokratna pomoć u iznosu od 20.000 dinara, dok je za prvorođeno dete u novoj godini umesto dosadašnjih 30.000, predviđeno 50.000 dinara.

Osim toga, na sednici je usvojen cenovnik usluga JKP „Komunalne usluge“, kojim je predviđeno povećanje cene održavanja ulične rasvete za 8%. Pored toga, usvojenim nacrtom Rešenja o obrazovanju Komisije za koordinaciju inspekcijskog nadzora predviđeno je obrazovanje tela koje će usklađivati i kontrolisati rad inspekcijskih poslova iz izvorne nadležnosti lokalne samouprave, a data je i saglasnost na Program razvoja sporta opštine Aleksinac za period 2016. 2020. godine.

 

Komentara: 2


# opština opštinsko veće Komunalne usluge JP subvencije natalitet bebe Komunalne usluge JP
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+4) (-1)

    stefa 26.12.2015.
    Povecanje cena odrzavanja ulicne rasvete.... koji prevaranti .... knjize odrzavanje rasvete po selima a ne rade isto .... sramota za ovaj narod sto uopste trpi ovo !!!!

  • (+2) (-2)

    dikavac 28.12.2015.
    na koju sednicu ćese razmatra kolko će sme neša radikalac nenamenski da potroši


[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}