Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Održana 17. sednica Skupštine opštine, raspravaljano o radu i budžetu

rss

16.11.2017.

U sredu, 15. novembra, sa početkom u 10.00 časova, održana je 17. sednica Skupštine opštine Aleksinac.

Održana 17. sednica Skupštine opštine, raspravaljano o radu i budžetu

Na dnevnom redu našle su se 23. tačke. Na početku usvojen je Dnevni red i Zapisnik sa prethodne sednice. Predsednik opštine Nenad Stanković i njegov zamenik Čedomir Rakić izvestili su odbornike o radu lokalne samouprave u periodu između dve sednice Skupštine. Nakon poduže rasprave, krenulo se sa radom po tačkama dnevnog reda.

Najpre je usvojen Predlog zaključka o usvajanju izveštaja o ostvarenim prihodima i izvršenim rashodima budžeta opštine Aleksinac za period 1.1.2017–30.9.2017. godine sa izveštajem Komisije za statut i propise, Komisije za privredu i finansije, Komisije za javne službe i Komisije za urbanizam i stambeno komunalnu delatnost.

Odbornici su usvojili Predlog odluke o usvajanju Strategije javnog zdravlja opštine Aleksinac za period 2017–2022. godine sa izveštajem Komisije za javne službe.

Usvojen je i Predlog odluke o pristupanju izradi operativnog plana za odbranu od poplava za vode 2. reda za 2018. godinu, kao i Predlog odluke o poveravanju poslova JKP "Komunalne usluge", JKP "Vodovod i kanalizacija" i JP za puteve i stambeno komunalnu delatnost. Poslovi koji se poveravaju pomenutim preduzećima obuhvataju : održavanje čistoće na površinama javne namene, održavanje javnih zelenih površina, delatnost zoohigijene, upravljanje komunalnim otpadom, održavanje zone neposredne sanitarne zaštite vodoakumulacije Bovan, prečišćavanje i odvođenje atmosferskih i otpadnih voda, popravke i održavanje seoskih vodovoda, održavanje ulica i puteva i održavanje stambenih zgrada i poslovnih objekata.

Jedna od tačaka na jučerašnjem zasedanju bila je i Odluka o formiranju jedinica civilne zaštite opšte namene za teritoriju opštine Aleksinac.

Odbornici su usvojili i Predlog odluke o izmeni odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave za 2017. godinu.
Ostale tačke dnevnog reda odnosile su se na razrešenje i imenovanje članova školskih odbora sa izveštajem Administrativno-mandatne komisije.

Sednica je završena u 16.10 časova.


# predsednik opštine Čedomir Rakić budžet skupština Vodovod i kanalizacija JP Komunalne usluge JP poplava Nenad Stanković zdravlje civilna zaštita Preduzeće za puteve JP sistematizacija Komunalne usluge JP strategija
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima