Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Održana 49. sednica Opštinskog veća, dolazi turska fabrika trikotaže

rss

08.01.2018. Opština Aleksinac

Danas je u sali Skupštine opštine Aleksinac održana 49. sednica Opštinskog veća opštine Aleksinac. Sednicom je predsedavao Nenad Stanković, predsednik opštine, a na dnevnom redu našlo se 11 tačaka.

Održana 49. sednica Opštinskog veća, dolazi turska fabrika trikotaže

Najpre je usvojen Predlog zaključka o pokretanju postupka za izradu elaborata o opravdanosti otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini Opštine. Radi se o prodaji opštinskog zemljišta u industrijskoj zoni „Kukiš” kompaniji „Ugur Balkuv” iz Istanbula.

Kako piše portal Alpres Čedomir Rakić je obrazložio da ova turska kompanija planira izgradnju fabrike trikotaže na površini od oko 4.000 kvadratnih metara i zahvaljujući ovoj investiciji zaposliće se najmanje 225 radnika. Uredbom Vlade Republike Srbije propisano je da za projekte lokalnog ekonomskog razvoja, cena zemljišta bude manja od tržišne. Početak izgradnje fabrike u koju će turski investitor uložiti 4 miliona evra bez ikakvih potraživanja od države, planira se u roku od šest meseci od zaključenja ugovora.

Usvojen je i Predlog pravilnika o izmenama i dopunama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi i Pravobranilaštvu opštine Aleksinac.

Aleksinački većnici usvojili su i Nacrt odluke o pripajanju ustanove Zavičajni muzej ustanovi Centar za kulturu i umetnost Aleksinac.

Zatim su usvojeni i predlozi rešenja o davanju saglasnosti za finansiranje radnika Centra za socijalni rad opštine Aleksinac.

Usvojen je i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora JP za puteve i stambeno-komunalnu delatnost o usvajanju cenovnika na redovnom održavanju horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije na ulicama u Aleksincu i opštinskim putevima.

Ostale 2 tačke dnevnog reda odnosile su se na zaključenje vansudskih poravnanja sa građanima opštine Aleksinac usled ujeda pasa, a iz opštinskog budžeta biće izdvojeno 56 hiljada dinara za ovu namenu.

Komentara: 3


# predsednik opštine Čedomir Rakić investicije saobraćaj Centar za kulturu i umetnost opštinsko veće Nenad Stanković Turska Zavičajni muzej
@cekulaleksinac @


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+22) (-2)

  misha665 20.01.2018.
  Nisu se dogovorili ono najvaznije: clanovi koje od vladajucih stranki ce imati prvenstvo pri zaposljavanju,i eventualno koliko ce da kosta jedno radno mesto za one koji ne pripadaju strankama..nije lako biti politicar u Srbiji,teske su to odluke.

 • (+25) (-1)

  Darko 21.01.2018.
  Uradite nesto da unapred zastitite te ljude koji ce biti zaposljeni tu,da ne rade za 20000din po 10-12 sati dnevno,sa 20 minuta pauze.VI postavljajte uslove,a ne TURCI!

 • (+14) (-)

  Swaner 29.01.2018.
  Bas ih briga. Tu ne rade njihovi ljudi. Njihovi ljudi rade po opstinskim firmama, sa normalnim ugovorima, platama i radnim vremenom.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima