Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Održana 21. sednica Opštinskog veća: sufinansiranje projekata

rss

08.02.2017.

Danas je u sali Skupštine opštine Aleksinac održana 21. sednica Opštinskog veća opštine Aleksinac.
Sednicom je predsedavao Nenad Stanković, predsednik Opštine, a na dnevnom redu našle su se 32 tačke.

Foto: Opština Aleksinac

Najpre je usvojen Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi i Pravobranilaštvu opštine Aleksinac, prema kome se broj radnika sa 146 smanjuje na 145.

Usvojen je predlog Odluke o raspisivanju konkursa u formi Javnog poziva za sufinansiranje projekata iz budžeta opštine Aleksinac radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja za 2017. godinu.

Većnici opštine Aleksinac usvojili su i predloge javnih poziva za finansiranje ( ili / i sufinansiranje) programa / projekata udruženja građana za 2017. godinu iz 6 oblasti :
* Kultura
* Nacionalne manjine
* Socio - humanitarne oblasti
* Zaštita životne sredine, ekologije, lovačkih i ostalih udruženja
* Crkve i verske zajednice
* Kulturno - umetnička društva

Usvojen je i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na odluke Nadzornog odbora JP za puteve i stambeno komunalnu delatnost o usvajanju cenovnika radova na redovnom održavanju horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije, kao i na poslovima održavanja stambenih zgrada i poslovnih objekata za 2017. godinu.

Zatim je usvojen i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na odluke Nadzornog odbora JKP "Komunalne usluge" Aleksinac o cenama usluga javne higijene, iznošenja smeća, organizovanog održavanja zelenih površina, održavanja ulične rasvete i organizovanog sakupljanja i neškodljivog uklanjanja životinjskih leševa i hvatanja pasa i mačaka lutalica.

Opštinsko veće je dalo saglasnost i na predlog Zaključka prema kome se upravna zgrada bivšeg Javnog preduzeća za urbanizam i izgradnju opštine Aleksinac daje na korišćenje Javnom preduzeću za puteve i stambeno komunalnu delatnost i Javnom komunalnom preduzeću "Vodovod i kanalizacija" Aleksinac.

Većnici su usvojili Izveštaj o sprovođenju mera poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Aleksinac za 2016. godinu.

Na kraju sednice usvojen je i Predlog rešenja o davanju saglasnosti za zaključenje vansudskog poravnanja sa građanima opštine Aleksinac usled ujeda pasa lutalica.

Komentara: 1


# opštinsko veće Komunalne usluge JP udruženja građana finansiranje zaštita životne sredine informisanje ujed pasa
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+6) (-0)

    ahahahahaha 08.02.2017.
    Od 146 na 145 !!!!
    E svaka vam cast :p
    Zemljo gde li ti ides i ko te vodi?????????


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima