Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одржана 37. седница Скупштине, завођење реда у финансијама

rss

30.12.2015. Општина Алексинац

На 37. седници Скупштине општине Алексинац, одржаној данас, усвојене су одлуке које су претходно изгласане на седници Општинског већа одржаној прошле недеље

Одржана 37. седница Скупштине, завођење реда у финансијама

Међу овим одлукама најважнији су финансијски планови и планови пословања за 2016. годину већине општинских јавних предузећа и установа, ценовник услуга ЈКП „Комуналне услуге“, Локални акциони план запошљавања за 2016. годину и измена Одлуке о социјалној заштити општине Алексинац.

Усвојена је и Одлука о гашењу рачуна појединих буџетских корисника - месних заједница, установа културе и ОТИС-а. Овом одлуком, како је напоменуто, не мења се правни нити фактички статус ових корисника, али се успоставља строжи систем контроле плаћања и поједностављује праћење њиховог пословања.

Поред тога, усвојен је и Календар активности учешћа грађана у буџетском процесу за израду буџета општине Алексинац, који предвиђа анкетирање и непосредне разговоре са грађанима, буџетске форуме са представницима удружења грађана и буџетским корисницима, као и боље информисање опште јавности о процесу израде буџета, а све у циљу веће транспарентности у раду локалне самоуправе и боље комуникације са грађанима.

Одборници Скупштине нису усвојили амандмане опозиције који су се односили на предлог Одлуке о накнади трошкова одборницима и другим лицима у органима општине Алексинац, међу којима и предлог за повећање дневнице за рад на седници Скупштине са садашњих 2000 на 3000 динара.  

Коментара: 7


# ОТИС буџет општина финансије скупштина дневнице Комуналне услуге ЈП удружења грађана Комуналне услуге ЈП
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+31) (-6)

  BRUKA I SRAMOTA 30.12.2015.
  Ček, ček. Pa zar ova odbornica Jasmina Đorđević nije sedela pored Dimića. Izgleda da joj nekog zaposlili pa prešla u SPS. Klela se u Dimića, ali obraz đon.

 • (+21) (-8)

  majstor kreka 30.12.2015.
  Preletači, zaposlila ''nekog'' preko noći, a covek vec imao posao, radio u radionici. Šta da se priča, a mi koji smo bez posla, i to sa strukom ništa...umesto da zaposle nekog sa biroa opet politički. Muka mi je više od ovoga. Jadna je ova Srbija gde sve ide preko veze i preko politike, a mi koji nemamo nikakvu vezu u politici i nismo članovi ni jedne stranke možemo da pomremo gladni. Sve se radi iz interesa, menjaju se stranke, prijatelji, a to ne radi sirotinja i onaj kome je posao preko potreban kako ne bi doživeo kataklizmu, već oni koji su jaki i imaju. Jadna si moja Srbijo.

 • (+10) (-5)

  Aleksincanka 31.12.2015.
  Ovo samo u Aleksinac ima. Ljudi svesno idu u propast a Valjda ih savetnici tako uce, za kontrolu pogotovo.

 • (+17) (-6)

  ideologija 31.12.2015.
  Nije zaposlila ''nekog'' nego muža. Eno ga u JP za puteve.Juče Dimić, danas SPS, sutra?

 • (+5) (-5)

  Горан 01.01.2016.
  Што се буните када нисте гласали или ако јесте, онда сте гласали за неку опцију која је досада већ била на власти. Замислите ови сада су на власти само са 20% подршке свих гласача. Па, ако вам је добро, онда ништа!

 • (+14) (-5)

  OTIS 02.01.2016.
  Ma nek se vesele ljudi,pred OTIS-om muzika,ispred OTIS-a zaposleni,jer koliko ih je ne mogu ni da stanu unutra..a kumica Milena prima li prima...sad zbrinjava i one iz Alt-a...
  Ehhhh odoh da se uclanim u SPS pa me mozda pribere Milena

 • (+1) (-0)

  janko 04.01.2016.
  Previse smo zavidan narod


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима