Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одржана 76. седница општинског већа: Већа издвајања за новорођенчад

rss

25.12.2015.

На 76. седници Општинског већа општине Алексинац, одржаној 22. децембра, усвојени су финансијски планови и планови пословања за 2016. годину већине општинских јавних предузећа и установа.

Одржана 76. седница општинског већа: Већа издвајања за новорођенчад

Такође, усвојен је и Локални акциони план запошљавања за 2016. годину, који предвиђа финансирање програма стручне праксе и субвенције за запошљавање теже запошљивих лица. Општина Алексинац ће за ове потребе издвојити 5 милиона динара, док ће код надлежног Министарства рада, запошљавања и социјалне политике конкурисати за још додатних 11 милиона за ове, али и остале мере политике запошљавања.

Усвојеним изменама Одлуке о социјалној заштити општине Алексинац повећани су износи једнократне помоћи за новорођенчад и прворођено дете у новој години. Уместо досадашњих 15.000, убудуће ће за свако новорођено дете бити додељивана једнократна помоћ у износу од 20.000 динара, док је за прворођено дете у новој години уместо досадашњих 30.000, предвиђено 50.000 динара.

Осим тога, на седници је усвојен ценовник услуга ЈКП „Комуналне услуге“, којим је предвиђено повећање цене одржавања уличне расвете за 8%. Поред тога, усвојеним нацртом Решења о образовању Комисије за координацију инспекцијског надзора предвиђено је образовање тела које ће усклађивати и контролисати рад инспекцијских послова из изворне надлежности локалне самоуправе, а дата је и сагласност на Програм развоја спорта општине Алексинац за период 2016. 2020. године.

 

Коментара: 2


# општина општинско веће Комуналне услуге ЈП субвенције наталитет бебе Комуналне услуге ЈП
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+4) (-1)

    stefa 26.12.2015.
    Povecanje cena odrzavanja ulicne rasvete.... koji prevaranti .... knjize odrzavanje rasvete po selima a ne rade isto .... sramota za ovaj narod sto uopste trpi ovo !!!!

  • (+2) (-2)

    dikavac 28.12.2015.
    на коју седницу ћесе разматра колко ће сме неша радикалац ненаменски да потроши


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима