Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Odluka u rukama predsednika opštine

rss

16.09.2013.

Slučaj Danijele Radojčić, vaspitačice P.U. Lane, koja je bez ikakvih razloga premeštena iz odeljenja u Žitkovcu , u odeljenje u najudaljenije selo, Vukanja, je i dalje nerešen.

Violeta popović, direktor PU Lane

Iako su o ovome obavešteni i direktorka vrtića Lane i predsednik S.O.Aleksinac, za sada pomaka nema. Grujica Veljković predsednik S.O. Aleksinac tvrdi da je nenadležan, dok direktorka P.U. Lane odbija da o ovome javno govori, iako joj je na službenu imejl adresu pre nedelju dana poslat dopis.

Po nepotvrđenim informacijama, predsednik opštine Nenad Stanković je preuzeo ovaj slučaj, I sasvim je izvesno da će buduća dešavanja vezana za vaspitačicu Danijelu Radojčić zavisiti od dogovora predsednika opštine Nenada Stankovića i direktorke P.U. Lane, Violete Popović.

U nadi da dobijemo dodatne informacije pokušali smo da porazgovaramo sa pojedinim vaspitačicama iz P.U. Lane, ali niko nije smeo javno da govori o ovom slučaju, jer po izjavama pojedinih vaspitačica, u vrtiću vlada jedna vrsta straha od direktorke, koja je diskretno stavila do znanja svim zaposlenima da se ne mešaju u slučaj koleginice Radojčić. Jedna od radnica je samo rekla :

"Kod nas vlada neko nepisano pravilo, da vaspitačice koje budu primljene u početku rade u udaljenim odeljenjima, a one koje imaju više godina radnog staža rade u centralnim objektima u Aleksincu. Premeštaj u najudaljenija odeljenja, uvek je bio jedna vrsta kazne, bar smo mi to tako doživljavale" završava svoju priču jedna od vaspitačica.

Aleksinac.Net će i dalje pratiti ovaj slučaj.

 


# predsednik opštine Grujica Veljković Violeta Popović Nenad Stanković Aleksinac.Net
@aleksinacnet @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima