Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Direktor Centra za kulturu podnosi ostavku?

rss

24.02.2015. D. Ostojić

Kako Aleksinac.Net nezvanično saznaje direktor Centra za kulturu bi ovih dana trebalo da podnese ostavku.

Direktor Centra za kulturu podnosi ostavku?

Posle problema sa proneverom novca u finansijskoj službi ove ustanove, po svemu sudeći prvi čovek Centra za kulturu Borisav Jovanović odlazi sa te funkcije.

Jovanović je osnivač i dugogodišni član nekadašnje G17 plus, zatim URS-a i jedan od najbližih saradnika Grujice Veljkovića predsednika SO Aleksinac.

Za sada se ne zna da li je odluka o ostavci na mesto direktora lični čin Jovanovića, ili je reč o političkom pritisku. Naime, po za sada nepotvrđenim izvorima turbulencije u vladajućoj koaliciji u Aleksincu će se prvo odraziti na kadrove nekadašnjeg URS-a.

Po rečima našeg sagovornika inače visokopozicioniranog člana lokalne vlasti u Aleksincu, koalicija okupljena oko SNS-a i SPS-a je donela odluku da iz koalicije izbaci Grujicu Veljkovića i sve njegove stranačke kolege. U početku predsednik opštine Nenad Stanković nije bio voljan da se Veljković smenjuje, ali kako je vreme odmicalo i on je pristao na to, tako da je pitanje momenta kada će taj plan biti realizovan. Ono što je sigurno, prvi korak u ostvarenju tog plana je ostavka direktora Centra za kulturu.


# predsednik opštine URS Grujica Veljković Centar za kulturu i umetnost Nenad Stanković Aleksinac.Net Borislav Jovanović ostavka koalicija SO Aleksinac
@regionisrbije @cekulaleksinac @aleksinacnet @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima