Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Komunalne usluge u višemilionskom minusu

rss

20.10.2010. Izvor: aleksinacnews.com

Nakon što su na 27. sednici, održanoj u ponedeljak, 11.oktobra, članovi Opštinskog veća, razmatrali izveštaj o poslovanju Javnog komunalnog preduzeća "Komunalne usluge", odlučili su da preporuče tom preduzeću gašenje delatnosti parking servisa.

Komunalne usluge u višemilionskom minusu

Javno komunalno preduzeće „Komunale usluge“ zabeležilo je gubitak u prvom polugođu ove godine od preko 3,6 milona dinara. I pored milionskog gubitka, građane može da raduje činjenica koju je, na 26.sednici Opštinskog veća, izneo direktor preduzeća-gubitaša, Miodrag Cvetanović, da je, po njegovog iskustvu, Aleksinac jedan od čistijih gradova u Srbiji.

Negativan rezultat zabeležen je u svim delatnostima, osim kod pijačnih usluga. Pored predloga da "Komunalne usluge" ugase delatnost parking servisa, predloženo je preduzimanje i drugih mera, kako bi se poboljšao poslovni rezultat do kraja godine.

Aleksinački opštinski čelnici su ovakvom odlukom sebe ponovo kandidovali za jedinstven primer među kolegama iz drugih opština u Srbiji. Poznato je da je delatnost parking servisa jedna od najprofitabilnijih u svim gradovima. Opštinske i gradske kase se zahvaljujući naplati parking prostora i kazni dodatno pune, a u mnogim gradovima one su bile najrentabilniji način otvaranja novih radnih mesta. Sve to tvrdila je i aleksinačka aktuelna vlast pre nekoliko godina, kada je inicirala naplatu parkiranja, da bi sada javno priznala da je ovaj unosni posao, u Aleksincu doživeo materijalni fijasko.

Šta je razlog neisplativosti ove delatnosti u Aleksincu i da li je sve što je prezentovano od ekonomskih pokazatelja u izveštaju tačno?

Ukoliko su pokazatelji tačni, onda je krajnje vreme da rukovodstvo firme prizna nesposobnost, jer nije bilo u stanju da dobro organizuje naplatu parking mesta.

Međutim, po još uvek nepotvrđenim informacijama, postoje drugi razlozi za nemarnost pri organizaciji naplate. A oni će biti očigledni kada "Komunalne usluge" ugase ovu delatnost, a Opština pravo na naplatu parking mesta ustupi nekoj privatnoj firmi, kojoj će se to sigurno isplatiti.


# opština Komunalne usluge JP Komunalne usluge JP
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima