Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

HELP potpisao 30 ugovora o donaciji

rss

28.12.2010.

HELP potpisao 30 ugovora o donaciji
Predstavnici nemačke nevladine organizacije Help, Maša Bubanj, Marija Stanković i Sanja Mitić, potpisale su u ponedeljak, 27. decembra, ugovore sa klijentima koji će biti podržani u okviru projekta „Smanjenje siromaštva kroz podršku lokalnom održivom razvoju u južnoj Srbiji“.

U sali SO Aleksinac, ugovore je potpisalo 30-oro klijenata koji će u januaru 2011. godine dobiti opremu u vrednosti od dve hiljade evra, kao i prateće poslovne i stručne obuke, kako bi se obezbedila održivost njihovih malih biznisa.

Pored predstavnika Help-a, potpisivanju ugovora prisustvovali su i predsednik opštine, Ivan Dimić, predstavnici Kancelarije za LER opštinske uprave Aleksinac, Gordana Milovanović i Danijela Novaković, koordinator Kancelarije za mlade, Dalibor Marković, ali i koordinator “Fruit & Berries”, poljoprivrednog programa koji se realizuje u saradnji Vlade Kraljevine Danske i Republike Srbije, Dagfinn Moe.

Sledeći korak Help-a nakon potpisivanja ugovora je pristupanje realizaciji nabavke neophodne opreme i organizaciji obuka.

Program “Smanjenje siromaštva kroz lokalni održivi razvoj u južnoj Srbiji” ima za cilj doprinos održivom razvoju sa fokusom na osnaživanje lokalnih privrednih struktura omogućavanjem otvaranja novih radnih mesta.


# predsednik opštine Ivan Dimić Danijela Novaković Marija Stanković SO Aleksinac Gordana Milovanović Dalibor Marković
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima