Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

PK "Železničar": Rumunija - Mehedinci

rss

11.03.2015. Planinarski klub Železničar

Učešćem u planinarskoj akciji „Uspon na Domogled” simbolično je počelo učešće članova Planinarskog kluba ŽELEZNIČAR iz Aleksinca na planinarskim akcijama koje se održavaju van granica Srbije.

PK "Železničar": Rumunija - Mehedinci

Pomenuti vrh se nalazi na planini Mehedinci u Južnim Karpatima, nedaleko od banje Herkulanu. Ovaj vrh se nalazi istočno od pomenute banje i ima nekoliko specifičnosti u odnosu na druge planinske vrhove, strme litice po kojima vijuga dobro uređena planinarska staza i relativno malu visinu za iskusne planinare (1105 mnv).

Ovu planinarsku akciju organizovali su članovi PK VRH iz Kladova, a u njoj je učestvovalo oko 40 planinara iz centralne Srbije, od kojih je vrh Domogled ispenjalo 25 planinara. Vreme nakon uspona  planinari su iskoristili za obilazak banje i kulturnoistorijskih spomenika koji se nalaze u okolini a na prigodan način obeležen je i 8. mart .

Ova planinarska akcija je takođe bila dobra priprema za narednu planinarsku akciju, koja se održava narednog vikenda na istom planinskom masivu (planina Varful Treskavac), a glavni organizator je Planinarski  klub  ŽELEZNIČAR  iz Aleksinca.

 


# planinari Železničar (plan. dr.) Rumunija Karpati Mehedinci
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima