Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Let iznad "Sokolovih gnezda"

rss

05.05.2007. http://soko-banja.org/index.php


Od ove turističke sezone u Sokobanji se gostima i posetiocima pruža mogućnost da lete paraglajderom. Start je na planini Ozren koja se uzdiže južno iznad Sokobanje, a alternativa su obronci planine Rtanj prema severu. Glavni inicijator je Poslovno turistička agencija „Sokoturs“ u saradnji sa paraglajding klubovima jugoistočne Srbije, i cela akcija je podržana i sprovedena ove godine uz pomoć sokobanjske Direkcije za izgradnju i urbanizam.

Paraglajding je jedan od najmlađih vazduhoplovnih sportova i jedan od najlakših i najjednostavnijih načina da ostvarite svoj san o letenju. Ovaj sport se intezivno razvija i širi u poslednjih petnaest godina i sve više uzima maha u sportskom vazduhoplovstvu i outdoor aktivnostima. Osnovni razlog ovome je taj što ovaj sport ne zahteva ogromna finansijska sredstva i vreme što je u današnje vreme nešto što se i najmanje ima. U ovom sportu ne postoje komplikovane procedure, zakoni, duge i naporne obuke i sve ono što ubija zadovoljstvo, spontanost i slobodu letenja. Sve što vam je potrebno jeste dobra volja i malo slobodnog vremena a ono što dobijate je mogućnost velikih avantura, putovanja, izazov i pogled na neverovatne lepote predela iznad kojih letite.

Priliku da vide prve prelete preko Sokobanje, su pored meštana imali i brojni gosti koji su boravili u Sokobanji za vreme prvomajskih praznika, a sudeći prema komentarima ovaj sport će u Sokobanji preko sezone postati pravi hit.

Više na: http://soko-banja.org/index.php?option=com_content&task=view&id=185

 


# paraglajding
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima