Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Neko voli da se sunča, a neko da leti!

rss

02.08.2010. D. Dimitrovska, Novosti

Velika plaža u Ulcinju stecište avanturista jer je idealna za paraglajding, zmaja i jedro. Na crnogorskom primorju razne zanimacije za one koji ne vole samo da se sunčaju.

Neko voli da se sunča, a neko da leti!

Velika plaža u Ulcinju stecište avanturista jer je idealna za paraglajding, zmaja i jedro. Na crnogorskom primorju razne zanimacije za one koji ne vole samo da se sunčaju.

Četiri paraglajding kluba na crnogorskom primorju organizuju uživanje za ljubitelje ekstremnih sportova. Poletišta sa Brajića, Lovćena, brda Vrsota iznad Bara i Paštrovske gore iznad Petrovca, pa ko voli...

Lete oni koji znaju (imaju licencu), ali i oni koji ne znaju. Ovi drugi, naravno, uvek u paru s pilotom.

- Za turiste koji nikad nisu leteli a to žele, tandem let je 60 evra, a za prijatelje kluba i one koji bukiraju ranije staje 40 evra - kaže Predrag Kotlaja, pilot kluba „Paraglajding Montenegro“. - Dešava se svašta u vazduhu, neki se uplaše, ali većina onih koji dođu kod nas već je odlučila da poleti - pa stisnu zube i šta bude. U vazduhu se svi lepo opuste i uživaju u pogledu na prelepo svetlucavo jadransko more.

Za sigurno poletanje najvažnije od svega je imati dobre uslove: vetar s mora i sunčan dan. Ako toga nema - nema ni poletanja.

- Vetar s mora je neophodan da podigne letelicu koja je izuzetno laka, a sunce da bi zagrejalo okolne stene koje ispuštaju topao vazduh koji se diže gore i omogućava lakši polet - kaže Predrag.

Zato se leti samo od 10 do 18 sati, nikako kasnije, jer onda počne da duva vetar s kopna koji nije povoljan za let.

Dok jedni lete kao ptice, oni strašljiviji biraju parasejling, padobran koji vuče gliser.

Duž crnogorskog primorja ima na desetine parasejling klubova koji organizuju vožnju. Doživljaj je takođe nezaboravan i manje opasan.


INFO

Tandem paraglajding 60
Parasejling za jednog 30
Dvoje 50
Troje 70

*cene su u evrima


# paraglajding letenje Crna Gora
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima