Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

OKRUŽNA LIGA: Rutevčanima lokalni derbi

rss

20.10.2019. Milan Milojević

Kormanci prekinuli seriju poraza, Krušijani i Palilulci pretrpeli nove poraze.

Detalj sa utakmice Rasovača-Napredak 2012

Rutevčani su na Aleksinačkom Rudniku, ovog puta kao gosti pobedili nekadašnjeg bivšeg drugoligaša ekipu Rudara kladioničarskim žargonom ''iz keca u dvojku''. Rudari su prvo poluvreme odigrali disciplinovano, bili bolji protivnik te zasluženo poveli preko Smiljana Stojanova u 16 minutu. Kako je počelo drugo poluvreme tako su gosti preuzeli kontrolu i posed lopte, stvarali prilike i preko junaka utakmice Nikole Denića u 49 i 81 minutu iz kaznenog udarca preokrenuli i iznenadili favorita.

Kormanci su nakon tri vezana poraza shvatili da je vrag odneo šalu i protiv novog ligaša iz Baličevca prekinuli crni niz i upisali veoma važna tri boda. Dvostruki strelac bio je veteran Siniša Stojanović, dok se jednom u strelce upisao i Dragan Stanimirović.

Palilulci su nastavili sa serijom poraza. Ovog puta su poraženi na gostovanju u Čečini domaćem Moravcu. Napredak iz Krušja nije mogao više sem časnog poraza u Donjoj Rasovači. Domaći su brzo uspostavili svoj ritam utakmice i u prvih 20 minuta postigli dva pogotka. Furiozan početak drugog poluvremena gostiju presekao je domaće igrače. U razmaku od deset minuta postižu tri pogotka, dva Aleksandra Petrovića i jedan Mladena Miloševića. Doduše dva pogotka idu na dušu golmanu domaćih. Umesto da nastave gde su stali gosti se povlače u svoju polovinu to domaći maksimalno koriste i zasluženo pobeđuju na kraju. 

 

SEMAFOR 10.KOLA :

 

Elid - Doljevac  2:1

Rasovača - Napredak 2012  5:3

Rudar ALPOS - OFK Rutevac 1908 1:2

Zaplanjac – Pobeda 1:3

Radnički 1947 - Padina 1989  6:0

Sloga – Baličevac 1974   3:0

Moravac (Č) – Palilula  4:0

Moravac (ZT) – Radnički 1924 1:5

Mladost – Naisus 1977  1:2

 

Naisus iz Rožine na tabeli i dalje vodi sa 28 osvojena boda , Rutevčani su sada treći sa 22, Rudari su pali na četvrto mesto sa poenom manje, Kormanci su sada deveti sa 15 osvojena boda, dok su Krušijani su šesnaesti sa osam bodova na svom kontu, Palilulci dele poslednje mesto sa nekadašnjim srpskoligašem iz Gadžinog Hana, sakupili su po 4 boda.   

 

Narednog vikenda imamo još jedan lokalni derbi. Na gradskom stadionu u Aleksincu Palilula dočekuje Slogu iz Kormana, Krušijani u Gredetinu u derbiju začelja igraju sa Elidom iz Donjeg Dušnika, Rudari gostuju Pobedi iz Rusne, dok na Rudniku Rutevčani dočukuju Moravac iz Čečine. Utakmice su na programu od 13 i 30 časova, sem u Alekksincu, koja se igra od 11 pre podne.


# fudbal Gredetin Aleksandra Petrović Nišavska okružna liga
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima