Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

OKRUŽNA LIGA: Rutevčani slavili u derbiju

rss

03.11.2019. Milan Milojević

Krušijani i Palilulci ubeležili pobede, Kormanci i Rudari poraze

Detalj sa utakmice Napredak 2012-Zaplanjac

Nakon poraza u sredu od komšija iz Kormana Rutevčani su uspeli da se vrate na pobednički kolosek i dokopaju se opet drugog mesta. Ovog puta su bili bolji od Radničkog iz Čapljinca na gradskom stadionu u Aleksincu. U jednoj efikasnoj utakmici dvostruki strelci bili su Rajković i Ranđelović, dok su se po jednom upisali Mitrović i Denić.

Palilulci su takođe na gradskom stadionu u Aleksincu, ali u prepodnevnom terminu uspeli da pobede Moravac iz Zaplanjske Toponice, takođe u jednoj efikasnoj utakmici sa dosta pogodaka i primaknu se ekipama iz opasne zone.

Rudar sa Aleksinačkog Rudnika kao da je odustao od borbe za veći rang upisavši tek jedan bod u poslednja četiri susreta. Ovog puta izgubili su u Doljevcu od istoimenog domaćina.

Kormanci su se pognutih glava vratili iz Čečine, gde inače igra ekipa iz Rusne.

U derbiju začelja u Gredetinu, domaći Napredak iz Krušja je teškom mukom došao do tri vredna boda protiv bivšeg srpskoligaša iz Gadžinog Hana. Nakon mirnog prvog poluvremena, viđena je prava drama u nastavku. Domaći su od 52 minuta vodili pogotkom Aleksandra Petrovića. Gosti su nakon jedne greške odbrane poravnali rezultat. Krušijani opet dolaze do vođstva u 71 minutu preko Mladena Miloševića. U 88 minutu gosti posle kornera ponovo uspevaju da izjednače. Kada se očekivao kraj utakmice, u sudijskoj nadoknadi, nakon sudara Miloševića sa jednim odbrambenim igračem gostiju, sudija na asistenciju prvog pomoćnika dosuđuje kazneni udarac za Krušijane, koji nakon velikih protesta gostiju iz Gadžinog Hana u pobedu pretvara Stefan Đorđević.      

SEMAFOR 13.KOLA :

 

Napredak 2012 - Zaplanjac  3:2

Pobeda - Sloga 3:0

OFK Rutevac 1908 – Radnički 1947  6:2

Palilula - Moravac (ZT) 4:3

Padina 1989 - Rasovača 3:5

Doljevac – Rudar ALPOS 3:0

Baličevac 1974 - Radnički 1924 3:2

Naisus 1977 - Moravac (Č) 3:1

Elid – Mladost 0:0  

 

Naisus iz Rožine je i dalje prvi sa devet bodova u odnosu na drugoplasirane Rutevčane, Rudari su šesti sa 22 boda, Kormanci jedanaeseti sa 18, dok su se Krušijani nakon pobede pomerili za dve pozicije i sada su   četrnaesti sa 12 bodova na svom kontu, Palilulci su predposlednji sakupivši 10 boda.   

 

U utakmicama narednog vikenda komšijski derbi igra se na Aleksinačkom Rudniku gde domaći Rudar dočekuje Napredak iz Krušja, lider iz Rožine stiže u Korman na megdan domaćoj Slogi, Aleksinačka Palilula gostuje Radničkom u Kočanu, dok Rutevčani takođe gostuju ali u Zaplanjskoj Toponici, domaćem Moravcu.   


# fudbal Gredetin Aleksandra Petrović Nišavska okružna liga
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima