Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

ОКРУЖНА ЛИГА: Рутевчанима локални дерби

rss

20.10.2019. Милан Милојевић

Корманци прекинули серију пораза, Крушијани и Палилулци претрпели нове поразе.

Детаљ са утакмице Расовача-Напредак 2012

Рутевчани су на Алексиначком Руднику, овог пута као гости победили некадашњег бившег друголигаша екипу Рудара кладионичарским жаргоном ''из кеца у двојку''. Рудари су прво полувреме одиграли дисциплиновано, били бољи противник те заслужено повели преко Смиљана Стојанова у 16 минуту. Како је почело друго полувреме тако су гости преузели контролу и посед лопте, стварали прилике и преко јунака утакмице Николе Денића у 49 и 81 минуту из казненог ударца преокренули и изненадили фаворита.

Корманци су након три везана пораза схватили да је враг однео шалу и против новог лигаша из Баличевца прекинули црни низ и уписали веома важна три бода. Двоструки стрелац био је ветеран Синиша Стојановић, док се једном у стрелце уписао и Драган Станимировић.

Палилулци су наставили са серијом пораза. Овог пута су поражени на гостовању у Чечини домаћем Моравцу. Напредак из Крушја није могао више сем часног пораза у Доњој Расовачи. Домаћи су брзо успоставили свој ритам утакмице и у првих 20 минута постигли два поготка. Фуриозан почетак другог полувремена гостију пресекао је домаће играче. У размаку од десет минута постижу три поготка, два Александра Петровића и један Младена Милошевића. Додуше два поготка иду на душу голману домаћих. Уместо да наставе где су стали гости се повлаче у своју половину то домаћи максимално користе и заслужено побеђују на крају. 

 

СЕМАФОР 10.КОЛА :

 

Елид - Дољевац  2:1

Расовача - Напредак 2012  5:3

Рудар АЛПОС - ОФК Рутевац 1908 1:2

Заплањац – Победа 1:3

Раднички 1947 - Падина 1989  6:0

Слога – Баличевац 1974   3:0

Моравац (Ч) – Палилула  4:0

Моравац (ЗТ) – Раднички 1924 1:5

Младост – Наисус 1977  1:2

 

Наисус из Рожине на табели и даље води са 28 освојена бода , Рутевчани су сада трећи са 22, Рудари су пали на четврто место са поеном мање, Корманци су сада девети са 15 освојена бода, док су Крушијани су шеснаести са осам бодова на свом конту, Палилулци деле последње место са некадашњим српсколигашем из Гаџиног Хана, сакупили су по 4 бода.   

 

Наредног викенда имамо још један локални дерби. На градском стадиону у Алексинцу Палилула дочекује Слогу из Кормана, Крушијани у Гредетину у дербију зачеља играју са Елидом из Доњег Душника, Рудари гостују Победи из Русне, док на Руднику Рутевчани дочукују Моравац из Чечине. Утакмице су на програму од 13 и 30 часова, сем у Алекксинцу, која се игра од 11 пре подне.


# фудбал Гредетин Александра Петровић Нишавска окружна лига
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима