Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

"Streljani" u Srebrenici, a glasaju u Evropi

rss

08.02.2010. www.svevesti.com

Švajcarac Aleksandar Dorin, poreklom Srbin, objavio je knjigu “Srebrenica - istorija jednog salonskog rasizma”, u kojoj “otkriva laži o srpskom narodu koji je punih 60 godina u kontinuitetu stradao i odjednom postao agresor i jedini krivac za sva zla koja se dešavaju u svetu”.

On navodi da je koristio podatke koje je dobio od mnogobrojnih novinara, političara, stručnjaka i agenata iz Evrope i Amerike, koji su učestvovali u ratu na prostorima bivše SFRJ, a kojima dokazuje da su Srbi lažno optuženi za masakr na pijaci Markale u Sarajevu, granatiranja Dubrovnika i Sarajeva, kao i silovanje više od 50.000 muslimanki pa sve do navodnog genocida u Srebrenici.
-Neki od njih tvrdi da su na sednicama NATO čuli hvalisanja generala da su razbili Jugoslaviju i da je taj plan postojao najmanje 20 godina pre početka poslednjeg rata - ističe Dorin za jedan beogradski list.

Najveću pažnju posvetio je slučaju Srebrenica, kojim se bavio punih 14 godina, i prikupio je mnoštvo dokaza da su priče i brojke o muslimanskim žrtvama iskonstruisane. -Sami muslimanski izvori potvrđuju da su prilikom povlačenja iz Srebrenice prema Tuzli njihovi vojnici vodili žestoke borbe sa srpskom armijom u kojima je poginulo oko 2.000 boraca, a oni su prezentovani kao žrtve streljanja u Srebrenici. Pored toga, na biralištima širom Evrope pojavilo se oko 3.000 imena muškaraca koji su navodno streljani i sahranjeni u Srebrenici - kaže Dorin, koji poseduje listu sa tim spornim imenima.

Dugogodišnjim istraživanjem došao je do broja od 5.000 navodnih ubijenih koji nikako nisu mogli da budu srebreničke žrtve jer u to vreme nisu ni bili u Srebrenici već negde u inostranstvu. Dorin ukazuje da se u manipulativnu brojku od 8.000 streljanih ubraja i oko hiljadu vojnika koji su stradali na ratištima širom Bosne između 1992. i 1994. godine.


Preuzeto sa sajta: www.svevesti.com

Komentara: 0


# NATO
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima