Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nakon „Upitnika“

rss

15.02.2017. Mihajlo Medenica, Dva u jedan

Vanredna - posle tuširanja hladnom vodom i dva bromazepama nakon „Upitnika“

Mihalo MedenicaOdlukom da prihvati kandidaturu za predsednika Srbije- Aleksandar Vučić je održao obećanje da se nikada neće kandidovati za predsednika Srbije, čime je potvrdio da je čovek od reči i dela, odnosno, reči o delima koja ni Čarls Bukovski ne bi bolje opisao u danima najžešćih maliganskih ophrvenja.

Dakle, dilema koja nikada realno nije postojala otklonjena je jednoglasno na sednici predsedništva Udruženja građanja „Ko rano rani- kasni barem pola sata za Aleksandrom Vučićem koji ranije uranjuje!“- Alek nastavlja časnu tradiciju političkog oceubijanja, što ga u njegovom slučaju čini i oce i deda ubicom i potencijalnim samoubicom, jer se ambicija ovog čoveka graniči sa stanjem da bi se kandidovao i protiv sebe ukoliko posumnja da Aleksandar Vučić u trećem licu jednine radi protiv Aleksandra Vučića u prvom licu jednine.

Nekako mi još i žao Tome Nikolića, samo što je briljirao u arapskom serijalu „Ja imam talenat“ onim plesom sa štapom u Dubaiju, a već će morati da napusti takmičenje i prepusti štapinu momku koji uveliko vitla balvanom u suludom političkom plesu, svečano otvarajući „staklare“ koje je prethodno demolirao pomenutim rekvizitom!

No, rekoh, samo nastavlja časnu tradiciju koja bez ikakve dramatizacije može da posluži za scenario nove sezone serije: „Ubice mog političkog oca“ s kojim je istresao nekakve džakove pokradenih glasačkih listića, pa kao večiti gubitnik u trci za gradonačelnika zaplivao na talasu koji je dobri Toma napravio veslajući lopatom na stiroporu, koji je na posletku potopio starog bajčetinskog alasa i Srbiju pride.

 
Pitanje svih pitanja, kako neki formulišu, sada jeste: da li je ovo početak političkog kraja Aleksandra Prekrstitelja, što je, čini mi se, jedino pitanje na koje odgovor nažalost nije potvrdan!

Ukoliko pobedi, a sva je prilika da hoće koliko god priželjkivali drugačiji obrt (i nož i pogača i pogačari i džakovi su u njegovim rukama, nažalost)- ustoličenje dvostrukog političkog Pere Mitića (Taško Načić - „Davitelj protiv davitelja) na mestu šefa države biće samo vetar u leđa novoj stihiji despotvine, jer za sebe pazari još pet komotnih godina vlasti strahom i tenzijom, držeći sve dizgine moći u rukama koje će polaganjem kamena temeljaca naposletku napraviti monumentalni spomenik državi i narodu kojeg više nema, ili će je/ga biti još samo u tragovima.

Nisam defetista i nije ovo katastrofični scenario, već fakat, jer nije Vučić- Nikolić pa da se pita kolko bula s gaćama i kači kolajne, mali će od Andrićevog venca napraviti Olimp s kojeg će vetrovi nositi sve što mu nije po volji!

Šta je rešenje i ima li ga uopšte?! Uvek ima, i jednostavno je: dosta straha i malodušnosti, bre!

Jesu, rekoh, i pogača i noć i pogačari i oštrači noževa u njegovoh ruci, ali su lističi u našim i ne sme se nasedati na priče kako prolzi u prvom krugu lakše nego traktor kroz oranje!

Ovo su možda i presudniji izbori od onih 24. septembra 2000. (koliko god da smo se prevareni i razočarani probudli već 6. oktobra, a jesmo), jer u suprotnom ne ide samo Aerodrom „Nikola Tesla“ pod koncesiju- već budućnost naše dece, a bogme i njihovih potomaka!
Naše je da glasamo! Ne stihijski, ne za „pobednika“ čemu smo u malodušnosti i kukavičluku skloni, već prema ubeđenju da ne glasamo samo za sutra, već za decenije koje će pojesti paraziti i skakavci u protivnom!
A, ti, mučena i prokazana opozicijo- upamet se i u nekakvo jedinstvo, ako za Boga i spasenje ovog naroda mučenog znate, inače niste ništa bolji od ovih, naprotiv!
Suzbijte sujete i obuzdajte ta besrmana ega i ne činite da pod imenom Aleksandar Vučić bude vaših deset, jer onda ste vi ti pogačari i oštrači noževa koji tupe narodu i narod!
Pomozite nam da vam pomognemo, ili ko mlada Gojkovica- u zidine „Beograda na vodi“, pa dojte to „nedonošče“ koje u aprilu il maju može doći na svet!
A, nekako mi stvarno žao Tome, možda bi sad mogao da se nametne kao lider opozicije, pa da glasamo kako Tarabići kažu…

Jedino na čemu mu kao budućem bivšem predsedniku mogu čestitati jeste to što je napustio čelo stranke, jednako koliko ga zbog toga treba prezreti, jer one suze i jauk: „Poraslo dete, vreme je da se osamostali“ nije trebalo da znači da će osamostaliti od naroda, svakodnevice i realnosti.

Da vidimo hoće li i Vučić učiniti isto ukoliko pobedi i zbog čega neće?!

No, neka on telali o kamenima temeljcima i neka ih polaže od jutra do sutra, na nama je da se ne ponašamo kao da smo na svaki od njih tresnuli temenom, pravo s kruške…

Mihailo Medenica

Komentara: 1


# Aleksandar Vučić izbori Tomislav Nikolić Aleksandra Vučić
@avucic @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+18) (-2)

    Svaka cast autoru teksta 15.02.2017.
    Cestitam!
    Hajde botovi,sad vam daju i 2 sendvica:p


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima