Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Tvoja ideja, naša podrška - kako da mladi pokrenu svoj biznis

rss

14.04.2016.

Tvoja ideja, naša podrška  - kako da mladi pokrenu svoj biznis

Informativna sesija o procesu dodele bespovratnih sredstava mladima za pokretanje biznisa pod nazivom „Tvoja ideja, naša podrška“ u organizaciji Evropskog PROGRESa biće održana u Nišu u petak, 15. aprila 2016. u 12 časova u Deli Centru (Davidova 2) za zainteresovane mlade ljude iz Aleksinca, Bele Palanke, Babušnice, Blaca, Doljevca, Gadžinog Hana, Knjaževca, Kuršumlije, Merošine, Prokuplja, Svrljiga i Žitorađe.

Cilj informativnih sesija je upoznavanje budućih mladih preduzetnika i preduzetnica sa programom podrške i neophodnim koracima - od prijavljivanja, preko učešća na javnom pozivu i kriterijuma za izbor projekata do dobijanja bespovratnih sredstava za pokretanje biznisa.

Pravo učešća na konkursu imaju nezaposleni mladi od 18 do 30 godina starosti, koji su prijavljeni na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje u trenutku podnošenja koncepta poslovne ideje, a imaju stalno prebivalište i planiraju pokretanje biznisa u jednoj od opština koje su uključene u realizaciju programa Evropski PROGRES.

Evropska unija i Vlada Švajcarske će sa ukupno 180.000 evra podržati do 20 start-up preduzeća u oblasti proizvodnje, informacionih tehnologija i prehrambene industrije, odnosno prerade hrane sa najviše 10.000 evra. Najniži iznos sredstava koji će se dodeljivati po projektu iznosi 2.500 evra.

Ocenjivanje projekata će se odvijati kroz dve faze. Prva faza podrazumeva dostavljanje koncepta poslovne ideje, dok će kandidati i kandidatkinje koji uđu u uži izbor biti u obavezi da pohađaju program obuke iz preduzetništva. Samo oni koji uspešno završe obuku ispuniće uslov da konkurišu sa kompletnim predlozima projekata.

Dnevni red informativnih sesija po opštinama i gradovima je dostupan na veb stranici programa: http://www.europeanprogres.org/vest/sr/419/Tvoja-ideja-nasa-podrska-kako-da-mladi-pokrenu-svoj-biznis/.

Aktivnosti Evropskog PROGRESa, programa koji doprinosi održivom razvoju južne i jugozapadne Srbije, Evropska unija i Vlada Švajcarske podržavaju sa ukupno 24, 46 miliona evra. Program ima za cilj da ojača lokalnu administraciju, stvori povoljnije okruženje za razvoj infrastrukture i privrede kao da poboljša sprovođenja politika u oblasti socijalne inkluzije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Opštine obuhvaćene programom – Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica i Tutin na jugozapadu Srbije, kao i Prokuplje, Blace, Žitorađa, Kuršumlija, Leskovac, Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medveđa, Crna Trava, Vranje, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Preševo, Surdulica, Trgovište, Brus, Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Svrljig, Babušnica, Bela Palanka i Knjaževac na jugoistoku zemlje.


# opština Prokuplje Gadžin Han Vladičin Han Bela Palanka Evropski progres Novi Pazar
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima