Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Твоја идеја, наша подршка - како да млади покрену свој бизнис

rss

14.04.2016.

Твоја идеја, наша подршка  - како да млади покрену свој бизнис

Информативна сесија о процесу доделе бесповратних средстава младима за покретање бизниса под називом „Твоја идеја, наша подршка“ у организацији Европског ПРОГРЕСа биће одржана у Нишу у петак, 15. априла 2016. у 12 часова у Дели Центру (Давидова 2) за заинтересоване младе људе из Алексинца, Беле Паланке, Бабушнице, Блаца, Дољевца, Гаџиног Хана, Књажевца, Куршумлије, Мерошине, Прокупља, Сврљига и Житорађе.

Циљ информативних сесија је упознавање будућих младих предузетника и предузетница са програмом подршке и неопходним корацима - од пријављивања, преко учешћа на јавном позиву и критеријума за избор пројеката до добијања бесповратних средстава за покретање бизниса.

Право учешћа на конкурсу имају незапослени млади од 18 до 30 година старости, који су пријављени на евиденцију Националне службе за запошљавање у тренутку подношења концепта пословне идеје, а имају стално пребивалиште и планирају покретање бизниса у једној од општина које су укључене у реализацију програма Европски ПРОГРЕС.

Европска унија и Влада Швајцарске ће са укупно 180.000 евра подржати до 20 старт-уп предузећа у области производње, информационих технологија и прехрамбене индустрије, односно прераде хране са највише 10.000 евра. Најнижи износ средстава који ће се додељивати по пројекту износи 2.500 евра.

Оцењивање пројеката ће се одвијати кроз две фазе. Прва фаза подразумева достављање концепта пословне идеје, док ће кандидати и кандидаткиње који уђу у ужи избор бити у обавези да похађају програм обуке из предузетништва. Само они који успешно заврше обуку испуниће услов да конкуришу са комплетним предлозима пројеката.

Дневни ред информативних сесија по општинама и градовима је доступан на веб страници програма: http://www.europeanprogres.org/vest/sr/419/Tvoja-ideja-nasa-podrska-kako-da-mladi-pokrenu-svoj-biznis/.

Активности Европског ПРОГРЕСа, програма који доприноси одрживом развоју јужне и југозападне Србије, Европска унија и Влада Швајцарске подржавају са укупно 24, 46 милиона евра. Програм има за циљ да ојача локалну администрацију, створи повољније окружење за развој инфраструктуре и привреде као да побољша спровођења политика у области социјалне инклузије. Активности на терену спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС).

Општине обухваћене програмом – Нови Пазар, Ивањица, Нова Варош, Прибој, Пријепоље, Рашка, Сјеница и Тутин на југозападу Србије, као и Прокупље, Блаце, Житорађа, Куршумлија, Лесковац, Бојник, Власотинце, Лебане, Медвеђа, Црна Трава, Врање, Босилеград, Бујановац, Владичин Хан, Прешево, Сурдулица, Трговиште, Брус, Алексинац, Гаџин Хан, Дољевац, Мерошина, Сврљиг, Бабушница, Бела Паланка и Књажевац на југоистоку земље.


# општина Прокупље Гаџин Хан Владичин Хан Бела Паланка Европски прогрес Нови Пазар
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима