Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Značajan humanitarni koncert u Velikom Drenovcu

rss

20.06.2018.

Kulturno-umetničko društvo „Vidovdan“ Veliki Drenovac u saradnji sa humanitarnim organizacijama i uz saglasnost Doma za smeštaj odraslih lica u Kulini uz veliku pomoć Centra za kulturu i umetnost, Organizacije za turizam i sport, Biblioteke „Vuk Karadžić“, udruženja dobrovoljnih davalaca krvi i donora organa „Humano srce“, udruženja „Radinost“ Aleksinac, Društva vodeničara “Morava“, udruženja srpsko ruskog prijateljstva i pesnika i književnika Nišavskog okruga organizuje u subotu 23.juna 2018.godine veliki humanitarni koncert.

Značajan humanitarni koncert u Velikom Drenovcu

U programu učestvuju folklorni ansambli domaćina iz Velikog Drenovca i Grejača. Gosti su i kulturno umetnička društva iz Kraljeva, Draževca, Lužana, Tešice, Vukašinovca, Mozgova i plesni studio „Ronde“ iz Aleksinca.

Gosti humanitarnog koncerta su Miroslav Đorđević pobednik humoristično-satiričnog projekta „Audicija“ i popularna estradna zvezda Biljana Jevtić, naše gore list, koja je uvek spremna da pomogne svom zavičaju.

Dom za smeštaj odraslih lica u Kulini je republička ustanova socijalne zaštite u kojoj je smešteno 307 korisnika-osoba sa posebnim potrebama, čija će delegacija prisustvovati priredbi u Velikom Drenovcu.

Humanitarni koncert ima i poseban zadatak da promoviše solidarnost i pokrene akciju pomoći domaćinstvima aleksinačke opštine pravca Vukanja-Tešica koja su u nedavnom strašnom nevremenu pretrpela ogromnu materijalnu štetu ne samo u poljoprivredi, nego i na objektima kada su mnogi poplavljeni, oštećeni ili čak uništeni. I sama naselja i putni pravci su pretrpeli veliku štetu i čak tri mosta su nestala pred bujicom.

Zato je sada pravo vreme za ljudsku humanost i solidarnost!


# humanost Humano srce Veliki Drenovac koncert Biljana Jeftić Dom Kulina Ronde plesni studio Miroslav Đorđević
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima