Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aktivnosti opštine i NZS na smanjenju nezaposlenosti

rss

10.07.2015. Radio Aleksinac, Opština Aleksinac

NZS i Opština Aleksinac finansiraju projekte samozapošljavanja za 43 lica

Aktivnosti opštine i NZS na smanjenju nezaposlenosti

Međusobni sporazum o uređivanju prava i obaveza  u realizaciji programa aktivne politike zapošljavanja za ovu godinu potpisali su predstavnici lokalne samouprave i Nacionalne službe za zapošljavanje. Potpisivanje ovog dokumenta održano je danas i ispred Opštine Aleksinac potpisnik je bio predsednik opštine Nenad Stanković, a ispred Nacionalne službe za zapošljavanje direktor Niške filijale Boban Matić.

Ovaj dokument je uslov za realizaciju javnih poziva za samozapošljavanje u ovoj godini, jer pored tri miliona, koliko je izdvojila Opština Aleksinac, NSZ je dodala još skoro četiri, pa će zahvaljujući tome pomoć pri pokretanju privatnog posla u iznosu od 160 hiljada dinara dobiti preko 40 Aleksinčana.
 
- Mislim da je to dobra mera jer idemo ka razvijanju malog biznisa i preduzimačkog duha nezaposlenih lica. Ne mogu svi dobiti posao u privatnom i državnom sektoru, mora se neko opredeliti da u posao krene sam, a s druge strane, želja je da se i oni koji uspeju, već sledeće godine jave Nacionalnoj službi i da koriste neke mere radi upošljavanja drugih lica koja su na našoj evidenciji – ističe direktor Niške filijale NZS Boban Matić.

Svi koji dobiju ova bespovratna sredstva biće u obavezi da 12 meseci od trenutka pokretanja sopstvenog biznisa budu u radnom odnosu, kao i da redovno izmiruju svoje obaveze prema državi.

 

Održan sastanak KLER-a, NZS-a i direktora javnih preduzeća i ustanova

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj opštine Aleksinac (KLER) organizovala je danas sastanak sa predstavnicima Nacionalne službe za zapošljavanje Aleksinac i direktorima javnih preduzeća i ustanovama, vezano za Javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica i nezaposlena lica sa invalididtetom.

Ovom prilikom direktori javnih preduzeća i ustanova upoznali su se sa merom aktivne politike zapošljavanja koju organizuje NSZ, u skladu sa Nacionalnim akcionim planom zapošljavanja za 2015. godinu.

Da podsetimo, kroz sprovođenje javnog rada radno se angažuju nezaposlena lica/nezaposlene osobe sa invaliditetom sa evidencije Nacionalne službe. Prioritet prilikom angažovanja na javnom radu imaće lica utvrđena kao višak zaposlenih, nekvalifikovana i niskokvalifikovana lica, kao i dugoročno nezaposleni.

Sve uslove konkursa, kao i prijavu možete pronaći na sajtu Opštine Aleksinac  www.aleksinac.org, a rok je do 20.07.2015. godine.

Dodatne informacije mogu se dobiti u svakoj organizacionoj jedinici Nacionalne službe, putem Pozivnog centra Nacionalne službe: 0800/300-301 ili na sajtu www.nsz.gov.rs.

 

Hronična nezaposlenost

Saopštenje Nacionalne službe zapošljavanja Aleksinac

Prema saopštenju Nacionalne službe zapošljavanja Aleksinac, u junu 2015. godine, na evidenciji je registrovano 7.461 lice.

Nezaposlenost je, u odnosu na decembar 2014. godine, povećana za 0,78 % ili za 58 lica; u odnosu na jun 2014. godine broj lica na evidenciji se smanjio za 318 lica ili za 4,09 %, dok se u odnosu na maj 2015. godine broj lica na evidenciji povećao za 46 lica.

Od ukupnog broja lica na evidenciji, više od 12 meseci (dugotrajna nezaposlenost), na posao čeka 76,60 % ili 5.715 lica, od čega je 45,39 % ili 2.594 žena.

 

Komentara: 2


# predsednik opštine opština nezaposlenost zapošljavanje Nenad Stanković NSZ (tržište rada) Boban Matić samozapošljavanje KLER
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+5) (-0)

  Narod svinjara i pravih bećara. 10.07.2015.
  ....jer pored tri miliona, koliko je izdvojila Opština Aleksinac...xe xe, NSZ je dodala još skoro četiri, pa će zahvaljujući tome pomoć pri pokretanju privatnog posla u iznosu od 160 hiljada dinara dobiti preko 40 Aleksinčana. ! SIC! malo li je?

  Saopštenje Nacionalne službe zapošljavanja Aleksinac
  Prema saopštenju Nacionalne službe zapošljavanja Aleksinac, u junu 2015. godine, na evidenciji je registrovano 7.461 lice.
  Nezaposlenost je, u odnosu na decembar 2014. godine, povećana za 0,78 % ili za 58 lica

  Kad krenu investitori,dok se zahukću,ima da prepolove nezaposlenost,dabome.ahaha.
  Valja nam svinje kupiti ,da ih tovimo,narode moj.Kakvi jesmo za bolje i nismo,samo polako.Dok drugi izdržavaju i plaćaju račune uživajte,kad ogladnite dosetićete se šta valja činiti .

 • (+7) (-0)

  realno 10.07.2015.
  a sta da zapocnes sa 160 000 jedino da placas doprinose dobro mozda bi mogao da prodajes razglednice i cestitke ispred otisa ako ti majka i cera dozvole .


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima