Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Udruženje Kraljevina Srbija u Aleksincu

rss

27.05.2016.

28. novembra 2015. održana je osnivačka skupština Opštinskog odbora Aleksinac Udruženja Kraljevina Srbija.

Udruženje Kraljevina Srbija u Aleksincu

Za predsednika novoosnovvanog odbora je, jednoglasnom odlukom prisutnih, izabran g. Dragan Pavlović, književnik, a ostali funkcioneri su: g. Miroslav Zdravković, potpredsednik, g-đa Marija Petrović, potpredsednik, i g-đa Mihaela Golubović, sekretar.

Nakon izbora, predsednik OO Aleksinac je izneo planove za budući rad odbora.

Udruženje Kraljevina Srbija je najmasovnija nevladina organizacija u zemlji i rasejanju. Pod direktnim je patronatom Nj.K.V. Aleksandra Karađorđevića.

Osnovala ga je grupa studenata Beogradskog univerziteta 2008. godine. Tada je nosilo naziv Kraljeva omladina. Vremenom, članstvo se uvećavalo, uglavnom studentima, koji i sada čine okosnicu udruženja.

Od januara 2010. godine ovo udruženje počinje da deluje pod nazivom - Udruženje Kraljevina Srbija.

Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina neprestalno prikupljaju novac na donatorskim skupovima i ulažu ga u srbiju tamo gde je najpotrebnije. Tako su obnovljene mnoge škole, sazidane crkve, opremljene bolnice, donirana sanitetska vozila, odnošena humanitarna pomoć srbima na kosovu i metohiji. u našoj opštini su donirali asvaltiranje puta do kuline. učinili su mnoga dobra i humana dela i još ih čine.

Mi smo kao o.o. udruženja Kraljevina Srbija poštujući statut udruženja organizovali kulturne događaje. Organizovali smo poetsko rodoljubivo veče sa učešćem istoričara, koji je prisutne detaljno upoznao sa do sada manje poznatim činjenicama o boju na Kolubari. U planu su radovi na uređenju šumatovca i humanitarne akcije.

Posle donošenja deklaracije 27. marta ove godine, svoje aktivnosti ćemo usmeriti prema njenom sprovođenju, a to je povratak ustavno parlamentarne monarhije u Srbiji.

Prošle su burne devedesete. Sa optimizmom smo dočekali dolazak novih političara koji su nam obećali bolju budućnost. Svaka nova vlada je bila sve gora. Izvršene su privatizacije i mnoge su fabrike otišle u staro gvožđe. Prodato je svešto je moglo da se proda. Radnici su ostali bez posla. Pre izbora sve stranke su bile slatkorečive dok nisu došle na vlast. U međuvremenu, mi obični ljudi finansijski smo tonuli sve dublje. Sada je došlo vreme da nam penzioneri školuju decu. Mladi su bez posla. Čemu da se nadamo u budućnosti?

Srbiju treba krunisati. Od 10 najbogatijih država na svetu 7 su parlamentarne monarhije. Među njima su: Norveška, Švedska, Velika Britanija, Danska, Australija, Kanada, Japan...

Treba posebno naglasiti i da je naš Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević u izuzetno dobrim odnosima i sa Vladimirom Putinom, koji mu je obećao svu moguću pomoć za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije.

Našoj zemlji jepotreban kralj kao faktor stabilnosti, koji je neutralan, politički neopredeljen i nezavisan od bilo kakvih centara moći u zemlji. kralj svoju funkciju ne duguje nikome. To ne možemo reći za funkciju predsednika.

Predsednik za svoj položaj duguje strankama, koalicionim partnerima i finansijerima iz predizbornih kampanja. to utiče na efikasnost institucije predsednika i na pojavu čestih političkih nestabilnosti. Tato se dešava da našu zemlju zaobilaze mnogi moćni i ozbiljni investitori.

Uspostavljanjem institucije kralja više ne bi bilo predsedničkih izbora koji se veoma često dešavaju i pre istekamandata predsednika. Troškovi izbora padaju na pleća ionako osiromašenog naroda. Ovako bi se ta sredstva sačuvala i upotrebila bi se u korisnije svrhe za dobrobit svih nas.

Malo građana zna da se u republici pored aktuelnog predsednika iz budžeta izdržavaju i svi bivši predsednici sa svojim porodicama. Sve ovo čini instituciju kralja 3 puta jeftinijom od institucije predsednika.

Uz sve navedeno, smatramo da je uspostavljanje monarhije u srbiji jedino rešenje da Srbija dobije zdrav temelj na kome bi se izgradila moderna, ekonomski stabilna i prosperitetna država !

Teški su ovo dani za srbiju, crni, možda najcrnji. Zato, setimo se naših predaka kada na svoje čelo postaviše Vožda Karađorđa i smelo krenuše za njim.

Zato vas pozivam i molim da dobro razmislite o svemu ovome što sam napisao. krajnje je vreme da se pokrenemo i izborimo za budućnost naše dece. Zato nam se pridružite.

Broj naših članova se neprestalno uvećava. Izborimo se zajedno za našu i budućnost naše dece.

Predsednik OO Udruženja Kraljevina Srbija - Aleksinac
Dragan Pavlović
tel. 065-878-2011

Komentara: 3


# Aleksandar Karađorđević humanitarna pomoć udruženja građana Miroslav Zdravković Marija Petrović Kraljevina Srbija udr. Dragan Pavlović monarhija Mihaela Golubović Velika Britanija
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+17) (-5)

  Swaner 27.05.2016.
  Doticnog gospodina treba privesti na informativni razgovor jer se lazno predstavlja kao prestolonaslednik.
  Srbija je ustavom definisana kao Republika i kao takva ne moze imati prestolonaslednika, princa , kneza.....nista.
  Dosuse on jeste prestolonaslednik britanske krune, tamo negde 265 po redu ali ok. Neka ide tamo i tako se predstavlja a nas neka zaobidje sa tim titulama.

 • (+11) (-5)

  Swaner 27.05.2016.
  Kazete od 10 najbogatijih 7 su parlamentarne monarhije. Tacno ali nijedna nije prestala da bude Monarhija, iz ovih ili onih razloga, pa da se vratila na ta tip uredjenja. Takva drzava ne postoji na svetu.
  U stvari u Spaniji je bila situacija kada je Franko dosao na vlast suspendovao je Monarhiju dok je on ziv i to je zakonom bilo tako uredjeno dase nakon njegove smrti kraljevska porodica vrati na tron.

 • (+4) (-4)

  Dragan Pavlovic 29.07.2017.
  Monarhija je kod nas silom ukinuta a ne voljom naroda. Treba dobro upoznati svoju istoriju da bi ste pričali o tome.Republika koja nam je došla na krilima Crvene armije ništa nam dobrog nije donela. Srbima je u to vreme komunizam bio stran zato su masovno bili za JVO. Da bi smirio Srbiju Tito je formirao OZN-u, zato sada širom Srbije imamo masovne grobnice civila koji nisu bili za komunizam. Svaki grad ima svoju masovnu grobnicu pa i Aleksinac.Da bi oslabeo Srbiju Tito je njene mladiće nepotrebno poslao na Sremski front, Crvena armija je i onako bila u naletu ali trebalo je uništiti Srpsku mladost.Posle rata je podeljena na tri dela što nije slučaj ni sa jednom Republikom u kojima su takođe postojale nacionalne manjine.Posedujem dokument koji potvrđuje Titovu nameru kada je sa Kardeljem razgovarao sa Staljinom da će neposlušnoj Srbiji oduzeti Kosovo i pripojiti ga Albaniji. Taj dokument može lako biti dostupan i vama. Ne iznose se u javnost tek tako neke informacije. Zato dobro proučite materiju. Da nije bilo JV u Otadžbini Srbi ne bi opstali u Bosni i Krajini jer su im oni bili jedini zaštitnici čak i od komunista koji su često sarađivali sa ustašama. To je veoma obimna materija za proučavanje. Za početak uputiću vas na Nemačke dokumente gde piše gde, kad i sa kim su se borili. Postoje i drugi dokumenti koje nije pisao Dedijer. Za ovakvu raspravu morate biti pripremljeni i dobro razumeti pojam Savremene Parlamentarne monarhije. Mi ne želimo ništa na silu. Ovo je studentski pokret. Oni svoju budućnost vide u Srbiji i da u njoj mogu dostojanstveno da žive kao i svi njeni građani. Svaki predsednik prima predsedničku platu i kada više nije predsednik. Po potrebi vozi se u blindiranom automobilu i ima policijsku zaštitu.Koliko smo predsednika do sada imali? Koliko će ih još biti ?Koliko od njih će imati kupljene diplome? Sve su to mali kraljevi.Budući vladar se u Modernij Parlamentarnoj Monarhiji školuje i uči kako se vlada i zna tri strana jezika.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima