Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Grčki sindikat uplatio 50000 evra

rss

14.02.2011.

Grčki sindikat ΑΔΕΔΥ uplatio prvi deo novca po ugovoru kako bi se raspisali tenderi za izgradnju.

Uplatom je potrđena rešenost da pomognu izgradnju fiskulturne sale sa pratećim objektima i vrtić Lane u Bucekovoj.

Ovo je prvi potez u saradnji SSS Opštine Aleksinac i Sindikata Obrazovanja Srbije sa pobratimljenim grčkim sindikatom ΑΔΕΔΥ.

Uplata ima za cilj realizaciju predhodnog dogovora sa Opštinskim Većem SSS Aleksinaca. Naime, Grčki savez je odranije namenio pomoć Srbiji koja dosad nije bila iskorišćena. Poklon grčkih radnika ima posebnu težinu zbog toga što je dat u trenutku kada ta zemlja prolazi kroz najteže trenutke ekonomske krize.

Predstavnici Saveza državnih službenika Grčke (ADEDI) potpisali su 22. novembra sa gradonačelnikom Aleksinca ugovor o donaciji, vredan 150.000 evra, koji će biti iskorišćen za izgradnju obdaništa i fiskulturne sale u tom gradu.

Ugovor o donaciji su u potpisali predsednik opštine Aleksinca i delegacija ADEDI, uz prisustvo predstavnika Opštinskog veća SSSS i Sindikata obrazovanja Srbije.

Cilj je izgradnja novog zdanja vrtića „Lane“ u centru grada i fiskulturne sale u školi „Stojan Živković – Stole“ u selu Trnjane. Otvaranjem vrtića obezbedilo bi se dodatnih 60 mesta za decu najmlađeg uzrasta i otvorilo nekoliko novih radnih mesta, dok bi se sala, osim održavanja časova fizičkog vaspitanja, mogla da se koristi i za organizovanje raznih manifestacija.

Uskoro će biti raspisan javni tender za izvođača radova, a početak gradnje očekuje se kroz nekoliko meseci. I Srbi i Grci se nadaju da će do početka nove školske godine biti završeni ti objekti, što će, kako su gosti istakli, „i budućim generacijama svedočiti o značaju međunarodne radničke solidarnosti“.

http://sindikataleksinac.com/

Komentara: 0


# predsednik opštine sindikat
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima