Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Грчки синдикат уплатио 50000 евра

rss

14.02.2011.

Грчки синдикат ΑΔΕΔΥ уплатио први део новца по уговору како би се расписали тендери за изградњу.

Уплатом је потрђена решеност да помогну изградњу фискултурне сале са пратећим објектима и вртић Лане у Буцековој.

Ово је први потез у сарадњи ССС Општине Алексинац и Синдиката Образовања Србије са побратимљеним грчким синдикатом ΑΔΕΔΥ.

Уплата има за циљ реализацију предходног договора са Општинским Већем ССС Алексинаца. Наиме, Грчки савез је одраније наменио помоћ Србији која досад није била искоришћена. Поклон грчких радника има посебну тежину због тога што је дат у тренутку када та земља пролази кроз најтеже тренутке економске кризе.

Представници Савеза државних службеника Грчке (АДЕДИ) потписали су 22. новембра са градоначелником Алексинца уговор о донацији, вредан 150.000 евра, који ће бити искоришћен за изградњу обданишта и фискултурне сале у том граду.

Уговор о донацији су у потписали председник општине Алексинца и делегација АДЕДИ, уз присуство представника Општинског већа СССС и Синдиката образовања Србије.

Циљ је изградња новог здања вртића „Лане“ у центру града и фискултурне сале у школи „Стојан Живковић – Столе“ у селу Трњане. Отварањем вртића обезбедило би се додатних 60 места за децу најмлађег узраста и отворило неколико нових радних места, док би се сала, осим одржавања часова физичког васпитања, могла да се користи и за организовање разних манифестација.

Ускоро ће бити расписан јавни тендер за извођача радова, а почетак градње очекује се кроз неколико месеци. И Срби и Грци се надају да ће до почетка нове школске године бити завршени ти објекти, што ће, како су гости истакли, „и будућим генерацијама сведочити о значају међународне радничке солидарности“.

http://sindikataleksinac.com/

Коментара: 0


# председник општине синдикат
@ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима