Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Ranka Savić i Dragan Milovanović posetili Aleksinačke rudare

rss

16.07.2015. D. Ostojić

Predsednik ASNS, Ranka Savić posetila je aleksinačke rudare koji rade u rudniku Soko.
Jedan od sindikata zaustavio proces rada u rudniku Soko

Ranka Savić i Dragan Milovanović posetili Aleksinačke rudare

U delegaciji su bili još i Dragan Milovanović, bivši ministar rada i predsednik ASNS Aleksinac Nebojša Stanojević. Cilj posete ASNS je bio da se pokrene pitanje rešavanja nagomilanih problema među aleksinačkim rudarima, od pitanja naplate sudskih presuda, rešavanje plaćanja smenskog rada, do pitanja bolničkog lečenja rudara.

Delegaciju ASNS je primio i direktor rudnika, ali su radnici prve smene koji daju podršku drugom sindikatu iz protesta odlučili da ne siđu u jamu, i svoja prava potražili od potpredsednika opštine Čedomira Rakića.

 

Jedan od sindikata zaustavio proces rada u rudniku Soko

Rudari I smene rudnika Soko nisu sišli u jamu iz protesta protiv dolaska bivšeg ministra Dragana Milovanovića. U saopštenju koje nam je poslato sa email adrese Ljubiše Stanojevića stoji sledeće:

"Rudari I smene nisu sišli u jamu iz protesta zbog dolaska bivseg ministra rada - krivca za izbacivanje JPPEU-a iz EPS-a.

Ukoliko želite istinu mogu i slike da vam pošaljem redakcijo. Samo dokumentovana istina, a ne fabrikovane laži. Rudare ne možete slagati.
zbog izrečenih laži na vašem sajtu u vidu komentara, a sakrivanjem iza nadimka obratili smo se i Opštinskim organima.

Pozivam vas lično da posetite Al. rudnik budete naš gost i pitate i objavite, a sami se uverite na licu mesta sa činjenični stanjem."

Nakon protesta rudare je primio potpredsednik opštine Čedomir Rakić.

Za sada nismo uspeli da saznamo da li je protest imao formu štrajka, i da li je taj štrajk i kome najavljen.

Ljubiši Stanojeviću smo ponudili da uradimo intervju sa njim, ali do završetka ovog teksta nismo dobili odgovor.

 

Komentara: 13


# predsednik opštine Čedomir Rakić intervju sindikat štrajk rudari Ljubiša Stanojević protest Nebojša Stanojević Ranka Savić Dragan Milovanović Rudnik Soko
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+24) (-0)

  rudar 16.07.2015.
  Ovo sto je ljubisa uradio je za svaku osudu jedna smena nije radila,a ljubisa nece biti kaznjen iako nije najavio strajk.To je vec vidjeno i tako je i ranije ucenjivao direktore.Jedino radnicima je bilo teze nego u jami i dobili su po pljeskavicu.

 • (+23) (-0)

  Sokobanjac 16.07.2015.
  Istine radi,ljubisa je bio jedan od pregovaraca i potpisnika sporazuma izlaska iz eps,i gledao kako ce da smeni batu klisera i postane predsednik kompanijskog sindikata.Tako da je njegova odgovornost oko izlaska iz EPS velika,a i nije dao ostavku nego je i dalje ostao predsednik kao i sada.Tako da je izmanipulisao rudare a nije mu prvi put.

 • (+24) (-0)

  Mmmm 17.07.2015.
  Ima li neke,neke organe ,ispekcije ova drzava da vidi sta joj rade ova tri musketara ljubisa, furtula i zare rudniku i drzavi.

 • (+24) (-0)

  sasa jovanovic 17.07.2015.
  sad ce mucenici da popiju prijave zbog nenajavljenog strajka i neovlascenog nosenja rudarskih lampi i opreme koja je predvidjena za silazak u jamu a ne za setnju po putevima i taj koji je odgovoran za to nek sad izvlaci ljiude da ne dobiju prijave,to se malo drugacije radi ako ste vec nesto hteli...

 • (+20) (-0)

  rudar 18.07.2015.
  To je smena D od kije krecu svi ljubisini strajkovi,i u kojoj ljubisa i dodic pisu nadnice koje nisu rudari odradili u jami,i tako kupuju rudare i ljude.Priverite to,da li i to nije istina ljubisa.Dokle bre

 • (+21) (-0)

  rudar 18.07.2015.
  Pitanje za ljubisu,sto je dovodio rudare u opstinu,da li zbog njega i rudara,ko ce da plati nadnice da li on ili rudnik,zasto nije strajovao u krugu rudnika kao iskusni sindikalac on to zna da nije po zakonu,zasto ima pidrsku direktora furtule za takve nezakonita radnje.

 • (+20) (-0)

  Vozac 18.07.2015.
  Da li ovo znaci da ljubisu i njegov sindikat ne zanima autobus koji je u ovakvom stanju preko godinu dana,nego ga zanima bivsi ministar koji se seta,i koji je isto toliko odgovoran za izbacivanje rudara iz EPS koliko i on ,ministar vise nije ministar a on je jos predsednik.

 • (+19) (-1)

  clan nezavisnosti 18.07.2015.
  Zasto je fotograf ljubisa slikao naseg predsednika Cvetkovic Sasu da uvuce zareta u to,zareta autobus neinteresuje on ima sluzbena kola.

 • (+16) (-1)

  fotograf 20.07.2015.
  Mora se priznati da najskuplje placen fotograf u Opstini Aleksinac Stanojevic LJubisa napravio izuzetne fotografije,njihova vrednost je jos veca i predstavlja dokaz njegovog mukotrpnog svakodnevnevnog rada.

 • (+17) (-1)

  nezavisan 20.07.2015.
  S obzirom da se i nas predsednik nezavisnog sindikata Aleksinackog rudnika Cvetkovic Sasa slikao,a njega autobus neinteresuje ima motor,jedno lako pitanje za njega ko je platio pljeskavice rudnik ,sindikat od rudarske clanarine i kakvog su bile kvaliteta.

 • (+1) (-12)

  Sasa 20.07.2015.
  Sindikat "Nezavisnost" nije platio pljeskavice!!

 • (+11) (-0)

  slavko 24.07.2015.
  Kad covek nema obraza kao vas ljubisa,i kada nema ko da ga zaustavi on postane toliko veliki,a onda mora da prsne.

 • (+11) (-1)

  stankovic 25.07.2015.
  Zna se da je namestao izbore sindikalne i da su se radnici plasili zbog njegovog agresivnog ponasanja,zadnji put mu je kutiju nosio Stosic Mladen,i da je postao zamenimik upravnika iako nije imao pravo jedno vreme.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima