Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

"Za sunčanu jesen života" u GC "Jelenac"

rss

16.11.2012. Radio Aleksinac

U Gerontološkom centru „Jelenac“ u Aleksincu danas je održan susret štićenika ovog doma i aleksinačkih osnovaca u okviru akcije ovdašnjeg Crvenog krsta „Za sunčanu jesen života“.

Ove godine bake i deke iz Gerontološkog centra „Jelenac“ posetili su učenici četvrtog razreda Osnovne škole „Vožd Karađorđe“ kao i mališani iz programa radnog obrazovanja koji postoji u okviru Crvenog krsta postoji već 10 godina.

Važno je napomenuti da najbaku i najdeku biraju upravo korisnici ove ustanove, a laskave titule ove godine su poneli Stanija Ilić i Dobrivoje Osmanović. Kako je navedeno u obrazloženju, Stanija je vredna baka koja plete odevne predmete od vunice u okviru radne terapije i lepo se slaže sa ostalim stanarima doma. Dobrivoje je najdeka zato što se on najviše brine o domu i lepo se druži sa svim bakama i dekama.

Za najstarije smeštene u centru „Jelenac“ deca su izvela prigodan kulturno-umetnički program i priredila modnu reviju na kojoj su prikazani modeli koje su izradili štićenici doma u okviru radne terapije.

Ova akcija bila je važna, koliko za decu, da shvate da je i starim ljudima neophodna ljubav i pažnja, toliko i za štićenike gerontološkog centra, da bi uvideli da, iako su u ustanovi takvog tipa, nisu na marginama društva.

- Pošto je oktobar mesec starih, na kraju meseca se obično organizuje ova manifestacija. Inače, mi imamo razne manifestacije tokom godine – imamo izložbe, posećujemo druge ustanove i dolaze nam deca iz škola naše opštine. Starim ljudima druženje ovog tipa veoma znači – kaže Sonja Stanojević, terapeut u Gerontološkom centru „Jelenac“.

Stanojevićeva napominje da su su svi oni jedna velika porodica, a da se zaposleni u gerontološkom centru trude da starim licima izađu u susret onoliko koliko je to moguće kako bi im svakodnevicu učinili prijatnijom.

video...

Komentara: 0


# Crveni krst škole
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima