Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

"За сунчану јесен живота" у ГЦ "Јеленац"

rss

16.11.2012. Радио Алексинац

У Геронтолошком центру „Јеленац“ у Алексинцу данас је одржан сусрет штићеника овог дома и алексиначких основаца у оквиру акције овдашњег Црвеног крста „За сунчану јесен живота“.

Ове године баке и деке из Геронтолошког центра „Јеленац“ посетили су ученици четвртог разреда Основне школе „Вожд Карађорђе“ као и малишани из програма радног образовања који постоји у оквиру Црвеног крста постоји већ 10 година.

Важно је напоменути да најбаку и најдеку бирају управо корисници ове установе, а ласкаве титуле ове године су понели Станија Илић и Добривоје Османовић. Како је наведено у образложењу, Станија је вредна бака која плете одевне предмете од вунице у оквиру радне терапије и лепо се слаже са осталим станарима дома. Добривоје је најдека зато што се он највише брине о дому и лепо се дружи са свим бакама и декама.

За најстарије смештене у центру „Јеленац“ деца су извела пригодан културно-уметнички програм и приредила модну ревију на којој су приказани модели које су израдили штићеници дома у оквиру радне терапије.

Ова акција била је важна, колико за децу, да схвате да је и старим људима неопходна љубав и пажња, толико и за штићенике геронтолошког центра, да би увидели да, иако су у установи таквог типа, нису на маргинама друштва.

- Пошто је октобар месец старих, на крају месеца се обично организује ова манифестација. Иначе, ми имамо разне манифестације током године – имамо изложбе, посећујемо друге установе и долазе нам деца из школа наше општине. Старим људима дружење овог типа веома значи – каже Соња Станојевић, терапеут у Геронтолошком центру „Јеленац“.

Станојевићева напомиње да су су сви они једна велика породица, а да се запослени у геронтолошком центру труде да старим лицима изађу у сусрет онолико колико је то могуће како би им свакодневицу учинили пријатнијом.

video...

Коментара: 0


# Црвени крст школе
@ 

[ Додај коментар ]

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима