Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Театар 91 отворио фестивал комедије у Новом Бечеју

rss

25.10.2016. Ненад Јовићевић, РТВ

У новобечејском Дому културе свечано отворен 4. Фестивал комедије који носи име оснивача првог професионалног позоришта у Србији Јована Кнежевића Цаце.

Театар 91 отворио фестивал комедије у Новом Бечеју

Фестивал ће трајати до суботе 29. октобра када ће бити додељене и награде.

Представом "Звездана прашина" Душана Ковачевића у режији Бранислава Недића, а у извођењу Градског позоришта "Театар 91" из Алексинца почео је Фестивал комедије "Јован Кнежевић – Цаца" на великој сцени Дома културе у Новом Бечеју.

"Ове године очекујемо пет представа Великој сцени и три представе у дечијем програму. Сутра су нам у гостима пријатељи из Раче Крагујевачке, потом представа из Јагодине, после њих Смедеревска Паланка да би се такмичарски део завршио представом из Батајнице", каже члан организационог одбора Саша Миленковић.

Трочлани жири, којим председава глумица Мина Лазаревић имаће ни мало лак посао да прогласи најбољу представу, која тиме стиче право учешћа на Данима комедије у Јагодини, најбољег редитеља и најбољу глумицу и глумца.

"Колико год да сам била у тој ситуацији није ми било лако. Увек се деси да мораш између нечега да бираш што ти се допадне. Мораш да нађеш разлог да нешто превагне иако је нијанса у питању. Не волим да оцењујем и да кажем да је нешто лошије. Увек кажем да је нешто боље", вели председница жирија Мина Лазаревић.

Ако је судити по оној народној да се по јутру дан познаје онда ће приход од улазница бити мршав пошто је прве вечери био слаб одзив публике што је и наше саговорнике разочарало


# позориште Театар 91 фестивал Бранислав Недић Нови Бечеј Смедеревска Паланка
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима