Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

„Rudarski tango“ – lirska saga o rudarskom životu

rss

11.09.2016.

Događaj posle koga ćete biti ponosniji na svoj grad!
Muzičko scenski performans „Rudarski tango“ Slavomir Vasić – lirska saga o rudarskom životu

„Rudarski tango“ – lirska saga o rudarskom životu

premijerno, petak 23.9.2016 u 20 sati U Centru za kulturu i umetnost Aleksinac (velika sala), a ulaz je slobodan

Učestvuju:
Miloš Paović
Tijana Vasić
Hadži Miodrag Miladinović

Jedna posve univerzalna i originalna priča koja uz „Petrijin venac“ postaje jedna od najubedljivijih i najuzbudljivijih tema koja dotiče i opisuje sudbine i živote rudara, protkana ubedljivom lirikom Slavomira Vasića u njegovom najsnažnijem delu „Rudarski tango“, nastavlja da živi kroz jednu novu bogatiju i kompleksiniju priču, oblikovanu kao muzičko scenski performans, koji u sebi nosi elemente glume, scenskog pokreta i umetničke fotografije.

Sve to vešto zamišljeno i hrabro postavljeno na crti između performansa i pozorišne predstave ostavlja jedan visok utisak multimedijalnog projekta koji se retko viđa.

Tim koji igra „Rudarski tago“ je zapravo tim koji funkcioniše po principu muzičkog hita: „With a littlee help from my friends“, to su umetnici koji u svojoj DNK strukturi i svakom svom damaru imaju urođeni rudarski impuls, tako da čitavoj priči daju ubedljiv, iskren i nadasve autentičan prikaz.

Miloš Paović kao glumac, Tijana Vasić - scenski pokret, Miodrag Hadži Miladinović - umetnički fotograf, uz vizuelno zvučno scensku podršku Marka Miladinović i Aleksandra Anđelkovića, zajedno oblikuju vizuelnu magiju koja izvlači to skriveno svetlo iz tame rudarskog okna.

Za uspešnu realizaciju čitave zamisli velika zasluga pripada Milošu Anđelkoviću, koji je od samog početka važna podrška.

Komentara: 2


# Miloš Paović Hadži Miodrag Miladinović Slavomir Vasić rudari Tijana Vasić
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+4) (-3)

  Milena 24.09.2016.
  Bravo, bilo je predivno. Odavno u Domu kulture nije bilo ovako emotivne večeri. Sve je bilo na zavidnom nivou.Sjajni stihovi, muzika, ples,kazivanje...Nadam se da postoji snimak i da će ga negde objaviti.

 • (+4) (-3)

  Jelena 24.09.2016.
  snimak celog performansa ima na youtube pod nazivom:
  RUDARSKI TANGO 23.09.2016


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}