Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

„Рударски танго“ – лирска сага о рударском животу

rss

11.09.2016.

Догађај после кога ћете бити поноснији на свој град!
Mузичко сценски перформанс „Рударски танго“ Славомир Васић – лирска сага о рударском животу

„Рударски танго“ – лирска сага о рударском животу

премијерно, петак 23.9.2016 у 20 сати У Центру за културу и уметност Алексинац (велика сала), а улаз је слободан

Учествују:
Милош Паовић
Тијана Васић
Хаџи Миодраг Миладиновић

Једна посве универзална и оригинална прича која уз „Петријин венац“ постаје једна од најубедљивијих и најузбудљивијих тема која дотиче и описује судбине и животе рудара, проткана убедљивом лириком Славомира Васића у његовом најснажнијем делу „Рударски танго“, наставља да живи кроз једну нову богатију и комплексинију причу, обликовану као музичко сценски перформанс, који у себи носи елементе глуме, сценског покрета и уметничке фотографије.

Све то вешто замишљено и храбро постављено на црти између перформанса и позоришне представе оставља један висок утисак мултимедијалног пројекта који се ретко виђа.

Тим који игра „Рударски таго“ је заправо тим који функционише по принципу музичког хита: „With a littlee help from my friends“, то су уметници који у својој ДНК структури и сваком свом дамару имају урођени рударски импулс, тако да читавој причи дају убедљив, искрен и надасве аутентичан приказ.

Милош Паовић као глумац, Тијана Васић - сценски покрет, Миодраг Хаџи Миладиновић - уметнички фотограф, уз визуелно звучно сценску подршку Марка Миладиновић и Александра Анђелковића, заједно обликују визуелну магију која извлачи то скривено светло из таме рударског окна.

За успешну реализацију читаве замисли велика заслуга припада Милошу Анђелковићу, који је од самог почетка важна подршка.

Коментара: 2


# Милош Паовић Хаџи Миодраг Миладиновић Славомир Васић рудари Тијана Васић
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+4) (-3)

  Milena 24.09.2016.
  Bravo, bilo je predivno. Odavno u Domu kulture nije bilo ovako emotivne večeri. Sve je bilo na zavidnom nivou.Sjajni stihovi, muzika, ples,kazivanje...Nadam se da postoji snimak i da će ga negde objaviti.

 • (+4) (-3)

  Jelena 24.09.2016.
  snimak celog performansa ima na youtube pod nazivom:
  RUDARSKI TANGO 23.09.2016


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима