Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nagrada "Gordana Brajović" Đurđevu i Jakšiću

rss

21.04.2011. Izvor: sajt opštine Aleksinac

Odlukom žirija, tradicionalno priznanje “Večernjih novosti” dobiće autori knjiga za decu “Let lionskog Ikara” i “To, dobro drvo”.

Nagrada

Prestižnu nagradu “Gordana Brajović”, koju, za najbolju knjigu za decu, dodeljuju “Večernje novosti”, ravnopravno su dobili Pop D. Đurđev za proznu knjigu “Let lionskog Ikara”, u izdanju Zmajevih dečjih igara i zrenjaninske biblioteke “Žarko Zrenjanin”, i Miodrag Jakšić za dramu sa sedam songova “To, dobro drvo”, u izdanju “Milenijum grupe” i ARTE.

O tome je u utorak jednoglasno odlučio žiri u sastavu: Pero Zubac (predsednik), Slobodan Stanišić, Tanja Ganić, Marina Biorac, Milomir Kragović i Dragan Bogutović.

U najužem izboru bile su i knjige “Ovako je to bilo” Branka Stevanovića (“Dnevnik”), “Džepne priče” Igora Kolarova (“Dnevnik”) i “Parajlije u Paraliji” Nedeljka Terzića (“Sirm”).

Žiri je dodelio i nagrade za najbolje dečje radove na tradicionalnom konkursu na koji je stiglo više od 1.500 pesama i priča. Imena najuspešnijih malih pisaca biće objavljena sutra.

Nagrade piscima i mališanima biće uručene na 14. književnim susretima “Dani dečje poezije i stvaralaštva Gordana Brajović” 21. aprila u Aleksincu.



# Gordana Brajović Marina Biorac Večernje novosti Dragan Bogutović Milomir Kragović Slobodan Stanišić
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima