Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

„Dani Gordane Brajović”: Stiglo 800 dečjih radova

rss

19.03.2015. D. S. Novosti

Na adresu aleksinačkog Centra za kulturu i umetnost, organizatora tradicionalne manifestacije „Dani Gordane Brajović” radove je poslalo 400 učenika iz 75 škola

„Dani Gordane Brajović”: Stiglo 800 dečjih radova

U godini kada obeležava punoletstvo, odnosno 18 godina od ustanovljavanja, na konkurs Književnih susreta "Dani Gordane Brajović" stiglo je 800 dečjih radova iz svih krajeva Srbije i dijaspore, kao i 41 knjiga za najmlađe.

Na adresu ovdašnjeg Centra za kulturu i umetnost, organizatora manifestacije, radove je poslalo 400 učenika iz 75 škola. Knjige za prestižnu nagradu, koja nosi ime poznate novinarke "Večernjih novosti" i pesnikinje Gordane Brajović, dostavilo je 37 autora - naših poznatih književnika.

- Ova manifestacija je odavno prevazišla lokalne okvire i još će dugo trajati. Oko 21.000 dečjih radova od 6.800 mladih poeta i 700 knjiga naših poznatih književnika, koji su se prijavljivali na konkurse, govori o kakvom se kulturnom događaju radi - kaže Marina Biorac iz Centra za kulturu.

Ove godine o nagradama će odlučivati žiri: Bratislav Bata Milanović (predsednik) i članovi Tanja Milenković, Vesna Milenković, Dragan Bogutović, Marina Biorac i Ivan Matejević.

 


# Centar za kulturu i umetnost Bratislav Milanović Gordana Brajović Ivan Matejević Marina Biorac Tanja Milenković Večernje novosti Vesna Milenković Dragan Bogutović
@cekulaleksinac @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima