Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Награда "Гордана Брајовић" Ђурђеву и Јакшићу

rss

21.04.2011. Извор: сајт општине Алексинац

Одлуком жирија, традиционално признање “Вечерњих новости” добиће аутори књига за децу “Лет лионског Икара” и “То, добро дрво”.

Награда

Престижну награду “Гордана Брајовић”, коју, за најбољу књигу за децу, додељују “Вечерње новости”, равноправно су добили Поп Д. Ђурђев за прозну књигу “Лет лионског Икара”, у издању Змајевих дечјих игара и зрењанинске библиотеке “Жарко Зрењанин”, и Миодраг Јакшић за драму са седам сонгова “То, добро дрво”, у издању “Миленијум групе” и АРТЕ.

О томе је у уторак једногласно одлучио жири у саставу: Перо Зубац (председник), Слободан Станишић, Тања Ганић, Марина Биорац, Миломир Краговић и Драган Богутовић.

У најужем избору биле су и књиге “Овако је то било” Бранка Стевановића (“Дневник”), “Џепне приче” Игора Коларова (“Дневник”) и “Парајлије у Паралији” Недељка Терзића (“Сирм”).

Жири је доделио и награде за најбоље дечје радове на традиционалном конкурсу на који је стигло више од 1.500 песама и прича. Имена најуспешнијих малих писаца биће објављена сутра.

Награде писцима и малишанима биће уручене на 14. књижевним сусретима “Дани дечје поезије и стваралаштва Гордана Брајовић” 21. априла у Алексинцу.



# Гордана Брајовић Марина Биорац Вечерње новости Драган Богутовић Миломир Краговић Слободан Станишић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима