Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Izložba slika i crteža Miloša Naskovića u niškom “Salonu 77”

rss

21.09.2020. Južne vesti

Od utorka 22. septembra u “Salonu 77” biće otvorena izložba iz ciklusa “Omaž morskom ježu”, umetnika rodom iz Aleksinca Miloša Naskovića. Izložba će trajati do 9. oktobra, a slikar će biti na otvaranju u periodu od 17 do 19 sati.

Naskovićev rad; foto: GLSU

Serijom radova nastalih poslednjih godina, kako piše i saopštenju, Nasković varira likovni pristup početnom motivu sa jasnom gradacijom od asocijativnog do apstraktnog, upućujući nas u transformaciju i genezu samog postupka.

Kombinacijom postupaka (slikanje špahlom, prskanje i curenje boje), prepletima poteza i slikanih slojeva, upotrebom slikarskih i neslikarskih materijala, stvara dela naglašenih taktilnih vrednosti i razuđene slikane materije, bliska duhu apstraktnog ekspresionizma i gestualnog slikarstva - piše u saopštenju.

Ovaj umetnik je rođen 1974. godine u Aleksincu. Završio je srednju Umetničku školu u Nišu. Diplomirao i magistrirao na slikarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Doktorski umetnički projekat odbranio je pod mentorstvom profesorke Biljane Vuković, na istom fakultetu 2015. godine.

Realizovao je deset samostalnih izložbi. Učestvovao na brojnim grupnim izložbama crteža, slika i grafika.

Profesor je na Akademiji Vaspitačko-medicinskih strukovnih studija u Kruševcu, odsek Aleksinac. Živi i stvara u Beogradu.

Izvor


# Niš izložba Miloš Nasković
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima