Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

U Nišu izložba radova profesorke Umetničke škole, Aleksinčanke Jelene Stanojević

rss

25.12.2017. Južne vesti

Ljubitelji likovne umetnosti moći će da pogledaju dela koja oslikavaju kontrast, a stvaralaštvo su Jelene Stanojević, koja predaje u srednjoj Umetničkoj školi u Nišu.
Radovi će biti izloženi u Galeriji “Art 55” od 26. decembra.

U Nišu izložba radova profesorke Umetničke škole, Aleksinčanke Jelene Stanojević

Ljubitelji likovne umetnosti moći će da pogledaju dela koja oslikavaju kontrast, a stvaralaštvo su Jelene Stanojević, koja predaje u srednjoj Umetničkoj školi u Nišu. Radovi će biti izloženi u Galeriji “Art 55” od 26. decembra.

Umetnica ukazuje na metafore, kroz kontraste slikarskih i neslikarskih materijala, glatke i hrapave strukture, napominje istoričarka umetnosti Radmila Kostić, koja će i otvoriti izložbu u ponedeljak u 19 sati.

Kroz celokupan istraživački koncept se pojavljuje pojam kontrasta koji predstavlja vodeći princip u određivanju nove iskustvene spoznaje pretvarajući se u ključ za otvaranje novih saznanja. U samom procesu likovnog istraživanja eliminiše sve što je suvišno sublimirajući različite odnose veličine, oblika i boje u jedan prostor obuhvaćen imaginacijom u zagonetnu, asocijativnu celinu koja sugeriše promenjivost realnog sveta – kaže Kostićeva.

Izložba će biti postavljena do 9. januara.

Inače, Jelena Stanojević je, kako piše u njenoj biografiji, rođena u Sloveniji. Srednju Umetničku školu završila je u Nišu, a slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesorke Anđelke Bojović. Radi kao profesor stručnih predmeta u srednjoj Umetničkoj školi u Nišu. Izlagačku aktivnost, navodi se u biografiji, započinje u vreme studija i nastavlja na više samostalnih i grupnih izložbi, kao i učešće na brojnim kolonijama.

V.M, Južne vesti


# Niš izložba Radmila Kostić Južne vesti umetnost slikarstvo Jelena Stanojević
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima