Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Изложба слика и цртежа Милоша Насковића у нишком “Салону 77”

rss

21.09.2020. Јужне вести

Од уторка 22. септембра у “Салону 77” биће отворена изложба из циклуса “Омаж морском јежу”, уметника родом из Алексинца Милоша Насковића. Изложба ће трајати до 9. октобра, а сликар ће бити на отварању у периоду од 17 до 19 сати.

Насковићев рад; фото: ГЛСУ

Серијом радова насталих последњих година, како пише и саопштењу, Насковић варира ликовни приступ почетном мотиву са јасном градацијом од асоцијативног до апстрактног, упућујући нас у трансформацију и генезу самог поступка.

Комбинацијом поступака (сликање шпахлом, прскање и цурење боје), преплетима потеза и сликаних слојева, употребом сликарских и несликарских материјала, ствара дела наглашених тактилних вредности и разуђене сликане материје, блиска духу апстрактног експресионизма и гестуалног сликарства - пише у саопштењу.

Овај уметник је рођен 1974. године у Алексинцу. Завршио је средњу Уметничку школу у Нишу. Дипломирао и магистрирао на сликарском одсеку Факултета ликовних уметности у Београду. Докторски уметнички пројекат одбранио је под менторством професорке Биљане Вуковић, на истом факултету 2015. године.

Реализовао је десет самосталних изложби. Учествовао на бројним групним изложбама цртежа, слика и графика.

Професор је на Академији Васпитачко-медицинских струковних студија у Крушевцу, одсек Алексинац. Живи и ствара у Београду.

Извор


# Ниш изложба Милош Насковић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима