Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Andrija osvojio prvu nagradu

rss

03.03.2016.

Na međunarodnom takmičenju Davorin Jenko u Beogradu, učenik 2. razreda OMŠ Vladimir Đorđević iz Aleksinca, Andrija Jašarević, je osvojio prvu nagradu.

Andrija osvojio prvu nagradu

Andrija svira klarinet i u klasi je nastavnika Dragana Živkovića. Svirao je dve kompozicije, Dva raspoloženja Radivoj Lazića i Fantaziju Karla Nilsena. Klavirska saradnja Sanja Pavlović.

Andrija je dobio DIPLOMU I MEDALjU ZA OSVOJENO PRVO MESTO.

"Želim da kažem da Andrija svira dve i po godine klarinet i da je do sada bio LAUREAT na republičkom takmičenju u Beogradu, osvojio je prvu nagradu na takmičenju drvenih duvača u Požarevcu, prvu nagradu i 100 poena na Festivalu mzičkih škola Srbije u Negotinu, Prvu nagradu na Festivalu muzičkih talenata u Sremskim Karlovcima i pre dva dana prvu nagradu na međunarodnom takmičenju D. Jenko u Beogradu." kaže nastavnik Dragan Živković.

Kako Živković kaže, Andrija će uskoro učestvovati na evropskom internet takmičenju, gde se šalju snimci nastupa sa odsvirane dve kompozicije i oni se postavljaju na internet stranici tog evropskog takmičenja a članovi žirija koji su iz Srbije, Ukrajine, Nemačke, Kine, Rusije će ocenjivati njegov nastup i rangirati.

U aprilu mesecu mu predstoji Festival Slovenske muzike u Beogradu sa kog se biraju učesnici koji će učestvovati na završnom festivalu koji se održava u Moskvi. Andrija ima 11 godina i veliki je talenat što pokazuju i njegovi rezultati.

video...

Komentara: 1


# festival Vladimir Đorđević OMŠ Andrija Jašarević Dragan Živković klarinet Sanja Pavlović Radivoj Lazić
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+16) (-1)

    zd777 03.03.2016.
    Odlicno Andrija i samo napred. Svakodnevni rad u SVAKOM poslu uvek donese rezultate.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima