Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Andrija Jašarević poneo titulu Laureata na Republičkom takmičenju u Beogradu

rss

15.04.2019.

Na Republičkom takmičenju u Beogradu Andrija Jašarević je poneo titulu Laureata. Andrija je učenik IV godine klarineta u muzičkoj školi „Vladimir Đorđević“ iz Aleksinca u klasi prof. Dragana Živkovića. Uz klavirsku saradnju Maje Ranđelović Andrija je opet opravdao titule Laureata koje je osvojio na istom takmičenju 2015. i 2017. godine.

Andrija Jašarević poneo titulu Laureata na Republičkom takmičenju u Beogradu

Članovi žirija u sastavu, Slavko Kovačić (Slovenija), Mihael Paar (Hrvatska) i Hedwig Swimberghei (Belgija) su dali komentar da je Andrija već mladi umetnik.

Do sada je Andrija učestvovao na 13 takmičenja na kojima je uvek osvajao samo prve nagrade, 3 Laureata, dva takmičenja gde se dodeljuje samo jedna prva nagrada, dva takmičenja gde je osvojio 100 poena, takmičenja međunarodnog karaktera i nosilac je Svetosavske nagrade, najvećeg priznanja koje dodeljuje Ministarstvo prosvete kulture i tehnološkog razvoja.

Pretstoji nam još Festival muzičkih škola u maju koji će se održati u Paraćinu i time je moj rad završen jer će Andrija upisati srednju muzičku školu. Lično, Andriji želim sve najbolje u budućem školovanju i da nastavi da ostvaruje još bolje rezultate.

Dragan Živković

Komentara: 1


# muzika Beograd festival Ministarstvo prosvete nagrada Vladimir Đorđević OMŠ Andrija Jašarević Dragan Živković
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-)

    Dragan 16.04.2019.
    Na republickom takmicenju je Andrija bio Laureat, 2015. 2017. i sada 2019. Clan zirija iz Belgije je prokomentarisao da je Andrija vec sada mladi umetnik. Svaki drugi komentar sa moje strane kao njegovog nastavnika je nepotreban. Andrija na pozornici, svirajuci, sve govori.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima