Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Andrija Jašarević najbolji na takmičenju muzičkih talenata

rss

29.11.2015.

Andrija Jašarević, učenik 2. razreda OMŠ "Vladimir Đorđević" iz Aleksinca, osvojio je Prvu nagradu na Festivalu muzičkih talenata Srbije u Sremskim Karlovcima.

Andrija Jašarević najbolji na takmičenju muzičkih talenata

Ovo je četvrto takmičenje na kome je Andrija učestvovao. Bio je laureat na republičkom takmičenju održanom u Beogradu.

Osvojio je Prvu nagradu na takmičenju drvenih duvača u Požarevcu i Prvu nagradu na Festivalu muzičkih škola, sa 100 poena u Negotinu.

Kao prvonagrađeni u Karlovcima, dobio je vaučer da u 2016. godini učestvuje na festivalu slovenske muzike, u Beogradu, a gde se biraju učesnici koji će pretstavljati Srbiju na završnom festivalu. Prošle godine taj festival je bio u Moskvi, a održava se i zemljama istočne Evrope.

- Ovo je veliki rezultat koji je Andrija ostvario za ovu sredinu, jer je jedini iz južne Srbije bio učesnik i predstavio je Aleksinac, Muzičku školu i mene kao njegovog profesora na visok umetnički način, ističe Andrijin profesor Dragan Živković i dodaje:

- Interesantno je da je Andrija iz Romske zajednice, dobro vaspitano i kulturno dete, a o talentu neću da pričam, jer na svakom takmičenju osvajač prvih nagrada i svaki žiri je posle njegovih nastupa bio na nogama, aplaudirajuci uz komentare "ovo dete je neverovatno".

Kao laureat na republičkom takmicenju je dobio klarinet od člana žirija Stefano Karsilija, vredan 3000 evra. Do tada je svirao ka kineskom plastičnom klarinetu od 150 evra, koji su mu roditelji jedva kupili

video...

Komentara: 4


# festival nagrada Vladimir Đorđević OMŠ Andrija Jašarević Dragan Živković klarinet
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+11) (-0)

  Dragan 29.11.2015.
  Andrija je pored ove kompozicije C. Nilsena Fantazija svirao i Humoresku Radivoj Lazica.

 • (+11) (-0)

  .... 29.11.2015.
  Dete mi je polaznik muzičke škole i skoro sam na jednom internom koncertu imao prilike da ga slušam i nisam verovao svojim ušima.
  Momčić je prevazišao status talenta, već sada je ozbiljan muzičar.

 • (+5) (-0)

  Valentina 29.11.2015.
  Sve cestitke Andriji i njegovom profesoru.Uspeh do koga se stize upornim i teskim radom.Nadam se da ce ovi i buduci uspesi idalje biti cenjeni kako od njihove maticne skole tako i od same opstine jer oni su ime naseg grada ucrtali u mapu vecih muzickih centara.Ja,licno, se osecam veoma ponosno.

 • (+8) (-0)

  Dragan 29.11.2015.
  Hvala Vam na ovako lepom komentaru jer mi kao njegovom nastavniku to imponuje i daje mi u ovim teskim vremenima, kada je prosveta u pitanju, još vise elana i želje za još vecim radom.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima