Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Teroristi ili naoružane grupe?

rss

17.05.2015. Slaviša Jovanović Saša

Borba protiv terorizma se organizuje na nivou svih država, a naročito razvijenih zemalja Sveta, tako da nije jasno zbog čega se teroristi u Kumanovu, od strane Amerike i zemalja Zapadne Evrope nazivaju naoružanim grupama?

Teroristi ili naoružane grupe?

Očigledno je da se radi o klasično osmišljenom napadu na suverenu državu, a sve u cilju realizacije projekta "velike ili prirodne Albanije".

Bez obzira kako se nazvao ovaj teroristički akt, ko je dao signal za njegov početak i ko stoji iza projekta "Velike Albanije", sigurno je da pravoslavne zamlje Balkana moraju da se organizuju na sprečavanju ovakvih pojava. Svima je jasno da ovaj projekat "Velike Albanije" destabilizuje region, a pre svega destabilizuje koncept ujedinjene Evrope, ali nije jasno zbog čega nad ovakvim zločinima Evropa ćuti (Amerika daje podršku) i izbegava da ove događaje nazove pravim imenom.

Podsećanja radi 1876. god. Turci su u prvim Srpsko-Turskim ratovima u Aleksincu napravili masakr. Nakon njega je od 5.400 žitelja Aleksinca preživelo oko 1.000. Čuvši za taj masakr čuveni francuski slikar i pisac Viktor Igo je u to vreme napisao članak "Optužujem Evropu" u kome je između ostalog napisao: "Jedan narod na Balkanu ubijaju, vide li to Vlade Evrope, vide ali ćute".

Da li slično pitanje može da se postavi i danas nakon terorističkog akta u Kumanovu i da li opomena Viktora Igoa može da se pomene i danas imajući u vidu ponašanje Evrope u odnosu na pravoslavne zamlje Zapadnog Balkana?

Teroristički akt u Kumanovu nedvosmisleno pokazuje da su u njemu učestvovale vođe OVK sa prostora Kosova i Metohije, koji su 1999. godine imale nedvosmislenu podršku, pre svega Amerike i zemalja Zapadne Evrope, u stvaranju tzv. "nezavisne države kosovo".

Pokret Socijalista zato postavlja pitanje koga su oni to podržavali, šta su to formirali i kakva je danas budućnost života naroda na Balkanu? Ono što najviše brine je da posle ovakvog signala datog od strane Amerike, od albanskih terorista možemo očekivati napade i na Srbiju, Crnu Goru, pa čak i Grčku. Ova činjenica mora da predstavlja ozbiljno upozorenje pre svega pravoslavnim državama Balkana da se na najbolji mogući način organizuju u borbi protiv iskorenjivanja terorizma na ovim prostorima.

DO POBEDE!
Predsednik OO PS Aleksinac

Komentara: 0


# Viktor Igo Slaviša Jovanović Saša Pokret Socijalista terorizam Kumanovo Velika Albanija
@poksocijalista @ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima