Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Терористи или наоружане групе?

rss

17.05.2015. Славиша Јовановић Саша

Борба против тероризма се организује на нивоу свих држава, а нарочито развијених земаља Света, тако да није јасно због чега се терористи у Куманову, од стране Америке и земаља Западне Европе називају наоружаним групама?

Терористи или наоружане групе?

Очигледно је да се ради о класично осмишљеном нападу на суверену државу, а све у циљу реализације пројекта "велике или природне Албаније".

Без обзира како се назвао овај терористички акт, ко је дао сигнал за његов почетак и ко стоји иза пројекта "Велике Албаније", сигурно је да православне замље Балкана морају да се организују на спречавању оваквих појава. Свима је јасно да овај пројекат "Велике Албаније" дестабилизује регион, а пре свега дестабилизује концепт уједињене Европе, али није јасно због чега над оваквим злочинима Европа ћути (Америка даје подршку) и избегава да ове догађаје назове правим именом.

Подсећања ради 1876. год. Турци су у првим Српско-Турским ратовима у Алексинцу направили масакр. Након њега је од 5.400 житеља Алексинца преживело око 1.000. Чувши за тај масакр чувени француски сликар и писац Виктор Иго је у то време написао чланак "Оптужујем Европу" у коме је између осталог написао: "Један народ на Балкану убијају, виде ли то Владе Европе, виде али ћуте".

Да ли слично питање може да се постави и данас након терористичког акта у Куманову и да ли опомена Виктора Игоа може да се помене и данас имајући у виду понашање Европе у односу на православне замље Западног Балкана?

Терористички акт у Куманову недвосмислено показује да су у њему учествовале вође ОВК са простора Косова и Метохије, који су 1999. године имале недвосмислену подршку, пре свега Америке и земаља Западне Европе, у стварању тзв. "независне државе косово".

Покрет Социјалиста зато поставља питање кога су они то подржавали, шта су то формирали и каква је данас будућност живота народа на Балкану? Оно што највише брине је да после оваквог сигнала датог од стране Америке, од албанских терориста можемо очекивати нападе и на Србију, Црну Гору, па чак и Грчку. Ова чињеница мора да представља озбиљно упозорење пре свега православним државама Балкана да се на најбољи могући начин организују у борби против искорењивања тероризма на овим просторима.

ДО ПОБЕДЕ!
Председник ОО ПС Алексинац


# Виктор Иго Славиша Јовановић Саша Покрет Социјалиста тероризам Куманово Велика Албанија
@poksocijalista @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима